ActualitatePolitica si administratie

O parcare nouă cu 250 de locuri, inaugurată în Stațiunea Straja

Adriana Năstase

O parcare cu aproape 250 de locuri a fost inaugurată, ieri, la baza telegondolei care urcă în Staţiunea Straja din Valea Jiului, investiţia, derulată în baza unui parteneriat între Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara şi Primăria Lupeni, având ca scop principal îmbunătăţirea condiţiilor pentru turiştii care vin iarna la schi.

De importanță vitală
„Una dintre priorităţile asumate (…) este sus­ţi­nerea dezvoltării turismului în întreg judeţul nostru. Dorim să oferim condiţii cât mai bune turiştilor care ne vizitează, ne preocupă îmbunătăţirea infra­struc­turii rutiere. Printr-un parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Lupeni am pus bazele unui pro­iect de modernizare a accesului turiştilor în sta­ţi­u­nea Straja”, a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor.
Parcarea este situată în zona Agrement, la staţia de plecare a telegondolei care urcă în Straja. Pe o suprafaţă de 5.526 de metri pătraţi, constructorii au amenajat 247 de locuri de parcare, precum şi infrastructura logistică necesară.
„Turiştii care vor veni în această iarnă în Sta­ţi­u­nea Straja nu se vor mai confrunta cu problema lip­sei locurilor de parcare. Toate investiţiile publice coincid cu strategia de dezvoltare a judeţului Hu­ne­doara. De aceea, în 2020, consilierii judeţeni au aprobat acest proiect de importanţă vitală pentru Valea Jiului”, a spus administratorul public al ju­de­ţului Hunedoara, Costel Avram.
Valoarea totală a investiţiei este de 1,5 milioane de lei, iar fondurile au fost alocate din bugetul CJ Hunedoara.
Staţiunea Straja din Valea Jiului este vizitată anual de mii de turişti iubitori ai sporturilor de iarnă datorită calităţii şi întinderii pârtiilor de schi, a căror lungime totalizează peste 25 de kilometri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura