Sport

O nouă victorie „la zero” şi corviniştii încheie sezonul regular cu 17 victorii şi o remiză!

Claudiu Sav

Echipa noastră a încheiat sezonul re­gular fără eşec şi aşteaptă cu încredere primele meciuri din play-off. „Corbii albaştri” s-au impus cu 2-0 (şi) în de­plasarea de pe terenul celor de la CSU Alba Iulia şi au încheiat prima parte a campionatului cu 17 victorii şi o remiză. Succesul din oraşul Marii Unirii a fost obţinut în condiţiile în care amfitrionii au evoluat 70 de minute cu un om în minus, după eliminarea lui Iacob, pentru cumul de cartonaşe galbene!

În centrul atenției
Corviniştii n-au stat prea mult la dis­cu­ţii în jocul de pe arena „Cetate” şi după fix cinci minute aveau deja 1-0 pe tabelă. La o primă incursiune periculoasă în ca­reu, Pîrvulescu a fost faultat clar de Albu, arbitrul a dictat penalty, iar Hergheligiu a transformat fără emoţii. Zece minute mai târziu, Iacob a pătruns în viteză, în dreap­ta, a centrat bine, pe jos, pentru Mercioiu, dar un fundaş advers i-a „su­flat” mingea jucătorului originar din Arad. Apoi, Flavius Iacob a fost, din nou, în centrul atenţiei, după ce a văzut două car­tonaşe galbene în decurs de doar două minute (pentru un fault la mijlocul terenului şi unul în marginea careului), astfel că echipa noastră a trebuit să se regrupeze şi îşi regândească, pentru moment, planul de bătaie.
Însă, chiar şi cu un om în minus, hu­ne­do­renii n-au avut emoţii decât o singură dată (pe toată durata partidei!), în minutul 26, când Cunţan s-a trezit singur în centrul careului, dar a trimis, modest, pe lângă. Repriza s-a încheiat tot cu Corvinul în atac, însă Mercioiu n-a putut ajunge, din poziţie bună, o recentrare a lui Hergheligiu (36). Cei doi au rămas la cabine pentru actul secund, lăsându-le locul lui Pop şi Coman, iar cel din urmă a şi reuşit să marcheze – şut pe sub portar, după un dribiling printre doi adversari – însă reuşita sa a fost anulată pentru o poziţie în afară de joc (51).

Succese pe linie în judeţul vecin
La poarta opusă, Blaga – titular în premieră – n-a avut prea mult de lucru, cu excepţia unei intervenţii sigure la Bolojan, în minutul 53. Apoi, încet-încet, Corvinul a rămas în posesie, a controlat jocul fără să se întrebuinţeze prea mult şi a mai avut alte două şanse de a închide meciul: Lupu, şut în portar, pe contraatac (65), respectiv Curtean, „scăriţă” peste goalkeeperul advers, respinsă de un fundaş (72). Insistenţele au dat roade chiar în minutul 90, când Chindriş l-a gă­sit în centrul careului pe Garutti, care a înscris, din drob, stabilind scorul final. 2-0 pentru Corvinul, care încheie, pentru al doilea an consecutiv, sezonul regular, în pos­tura de lider neînvins. Hunedorenii de­bu­tează în play-off, acasă, sâmbătă, împo­triva celor de la CSM Unirea Alba Iulia.
CSU Alba Iulia (antrenor Mihai Manea): Şerban – Ionică, Albu, Kilyen, Petrec – Herci, Bucurică (cpt.), Gilyen (Bodea, 78) – Bolojan (Amihăiesei, 78), Vasinc (Paleocă, 46)
Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Blaga – Iacob, Garutti, Elton, Mar (A. Vlad, 80) – Hergheligiu (Pop, 46), Bradu, Chindriş (cpt.), Pîrvulescu (Curtean, 69) – Mercioiu (Coman, 46), Lupu (Mitran, 80)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura