O nouă investiție în județul Hunedoara!

Ieri, președintele Laurențiu Nistor a primit la Consiliul Județean Hunedoara o delegație formată din reprezentanții companiei chineze KSHG Auto Harness GmbH, respectiv doamna Min Chen – CEO și domnul Chuck Guo – Managing Par­te­ner, ai Bank of China Romania, domnul Lixin Guo – Director General și Lexuan Li – Departamentul Corporații, însoțiți de primarul comunei Băcia, Florin Alba, și directorul CT Park Deva, Cosmin Bolfoș.

400 de locuri de muncă
„Am fost informat despre intențiile com­paniei chineze de a deschide în cel mai scurt timp, la Băcia, o linie de producție care va asigura piese și componente auto pentru Grupul Volkswagen. Este pentru prima dată în ultimii șase ani când producătorul de automobile german este interesat de coop­tarea unui nou furnizor. Investiția companiei chineze de la Băcia, care va deveni func­țio­nală în cadrul CT Park II, va asigura în prima etapă de funcționare aproximativ 400 de locuri de muncă.
Județul Hunedoara este atractiv pentru investitorii străini pentru forța de muncă disponibilă, infrastructura de transport și poziționarea geografică. Sunt avantaje de care, dacă cei interesați vor ține cont, nu­mărul celor care vor investi în deschiderea de noi unități de producție va crește.
Dezvoltarea infrastructurii rutiere și de utilități, concomitent cu adaptarea pro­gra­melor de studii în acord cu cererea de pe piața forței de muncă, vor contribui la creș­terea nivelului de atractivitate al județului Hunedoara, pentru noi investiții”, a declarat președintele Laurențiu Nistor. (A.Năstase)