O nouă investiţie destinată tinerilor, în curs de finalizare, la Hunedoara

Natalia Bumbac

Blocul de locuinţe care se construieşte în municipiul Hunedoara, de pe strada Al. Vlahuţă, prin programul Agenţiei Naţionale de Locuinţe (ANL), va fi finalizat la începutul verii lui 2018. Termenul a fost stabilit ieri, în urma vizitei în teren a directorului ANL, Andrei Cosmin Ţurcanu şi a primarului municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu (foto mic).

„Constructorul lucrează impecabil”
„Cu ocazia vizitei în teren a directorului ANL, am stabilit câteva lucruri importante. Anul viitor, în luna mai, vrem să fie terminat blocul şi am primit asigurări de la constructor că termenul va fi respectat. În total vor fi 80 de unităţi locative. Tot acum, am cerut schimbarea soluţiei privind sistemul de încălzire care în momentul de faţă este prevăzut cu o centrală termică unică. Am cerut centrale termice individuale, pentru fiecare apartament. Au promis că vor analiza această cerere. În privinţa şantierului, pot spune că am remarcat un constructor serios, care lucrează impecabil. Nu există mizerie pe drumurile publice de la camioanele care aduc materiale şi are şantierul împrejmuit şi păzit”, a apreciat edilul Hunedoarei.
Clădirea nou-construită va avea subsol, parter, plus trei etaje şi mansardă şi va fi împărţită în 80 de apartamente. Proiectul este unul mai vechi, demarat în 2006, atunci când Consiliul local Hunedoara a pus la dispoziţia ANL terenul pe care urma să fie construit blocul. În 2009 au început lucrările efective, care au fost blocate, deoarece constructorul intrase în faliment. Mai mult de atât, administraţia publică a municipiului a fost nevoită să facă lucrări suplimentare de consolidare a terenului, construind un zid din beton în jurul viitorului imobil pentru a împiedica alunecările de teren. În 2011, lucrările au fost reluate de o altă firmă, dar au încetat brusc. Şantierul blocului a fost abandonat mai mulţi ani. Abia în 2016, în urma demersurilor făcute de primarul Bobouţanu, lucrările au fost reluate în forţă. Valoarea totală a investiţiei este de circa 17 milioane de lei, din care 1,7 milioane de lei din bugetul local. Lucrările sunt executate de către asocierea de firme Marcons SRL, în calitate de lider şi Ardealul OAS SRL. În prezent, la Primăria municipiului Hunedoara sunt depuse 58 de cereri de locuinţe pentru tineri.

One thought on “O nouă investiţie destinată tinerilor, în curs de finalizare, la Hunedoara

  • 13 noiembrie 2017 la 18:43
    Permalink

    normar pentru copii de politai judecatori si doctori pentru noi oamenii de rand corturi domnule primar e asa sau nu….

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Autobergamo începe returul cu o deplasare în Moldova

Campioana en-titre a României va debuta în returul sezonului regulat din Liga I de futsal cu o deplasare lungă, pe...

CNS Cetate Deva are meci de antrenament cu CNP Timişoara

Echipa din reşedinţa judeţului are şanse mari să obţină a cincea victorie consecutivă azi, când va întâlni pe teren propriu...

Comunicat de presă: Pentru ce plăteşte chirie de 900.000 de euro Primăria Deva

Senatorul USR Mihai Goţiu a sesizat în această dimineaţă (joi, 9 noiembrie 2017) Instituţia Prefectului judeţului Hunedoara şi a solicitat...

Închide