O nouă descindere în cartierul Micro 6 din Hunedoara

28 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

În cursul zilei de luni, poliţiştii din Hunedoara, cu sprijinul mascaţilor din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale al jandarmilor şi al celor din Gruparea Mobilă de Jandarmi Timişoara, au descins în cartierul Micro 6 din municipiul de pe Cerna.

În cadrul acţiunii, 40 de persoane au fost ridicate şi duse la sediul Poliţiei, unde au fost audiate, cu privire la implicarea în faptele de natură penală comise pe strada Batiz, din cartierul Micro 6 Nord, în data de 18 aprilie 2020.
Cei 40 de hunedoreni au fost identificaţi în cursul cercetărilor circumscrise unui dosar penal ce vizează comiterea infracţiunilor de ultraj, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, se arată în comunicatul IPJ Hunedoara.
Cu acest prilej, poliţiştii au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.200 lei, pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare în vigoare, faţă de persoane care nu şi-au justificat prezenţa în zona străzii Batiz, cu ocazia incidentelor menţionate. Ancheta este coordonată de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara.
Potrivit poliţiştilor, scandalul a pornit de la un bărbat aflat sub influenţa băuturilor alcoolice. Nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege şi, mai mult decât atât, era recalcitrant. În acel moment, o parte dintre cei prezenţi în zonă au devenit violenţi la adresa poliţiştilor şi i-au atacat. Echipajele au fost nevoite să folosească armamentul şi au fost trase mai multe focuri de avertisment, însă scandalagiii nu s-au supus somaţiilor. Ulterior, echipele sosite în sprijin au restabilit ordinea iar principalii suspecţi au fost ridicaţi direct din locuinţe.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Sporturi de iarnă. Veşti bune pentru România

Federaţia Internaţională de Schi (FIS) a prezentat o propunere pentru calendarul competiţiilor din următorul sezon, respectiv cel de iarnă 2020-2021.

Reluarea campionatelor de fotbal, încă incertă

România nu a ieşit încă din starea de urgenţă pricinuită de pandemie, aşa că despre datele reluării competiţiilor sportive nu...

Tânărul arbitru hunedorean Andrei Fodor, inclus în Proiectul Youth Council al FRF

Lansat în 2017 de către Federaţia Română de Fotbal, programul ”Consiliul Tineretului” îşi propune să apropie tinerii de mişcarea fotbalistică,...

Închide