O lună fără apă caldă şi căldură în Deva

4 aprilie 2021 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

De o lună, mii de deveni nu au apă caldă şi căl­dură în case. Asta, din cauză că Termo­cen­tra­la Mintia nu mai func­ţio­nează. Deşi, iniţial, autorităţile au anunţat că situaţia va dura până la sfârşitul lunii martie, iată că suntem în aprilie şi nimic nou sub soare.

Fără răspuns
“Situaţia Termocentralei Mintia rămâne ne­rezolvată, în ciuda promisiunilor ministrului Energiei de a trece centrala către Consiliu Judeţean Hunedoara.
Promisiuni făcute în prezenţa prefectului de Hunedoara dar şi a preşedintei PNL HD. Sper că cei doi să ceară lămuriri domnului mi­nistru şi să le spună salariaţilor de la Min­tia şi locuitorilor care suferă din cauza frigului în case şi a lipsei apei calde, din Deva.
Doar minciuni şi frig în case mai produce această guvernare ruşi­noasă”, a scris Cristian Iştoc (foto), liderul SIndicatului Solida­ri­tatea Hunedoara de la Termocentrala Mintia, pe pa­gina sa de Facebook.
Reamintim că din 4 martie 2021, peste 4.000 de apar­tamente dar şi clădirile unor instituţii au rămas fără apă caldă şţi căldură, termocentrala fiind oprită deoarece nu avea cărbune. Peste 20.000 de deveni se află încă în această situaţie. Mii de elevi nu au mai putut să meargă la şcoală, fiind nevoiţi să înveţe în sistem online.
Pe de altă parte, Consiliul Judeţean Hune­doara a solicitat să-I fie dată Termocentrala Mintia, dar a pus anumite condiţii. Cererea nu a fost nici aprobată, dar nici respinsă.
În aceste condiţii, nu se ştie ce se va în­tâmpla cu termocentrala, dar nici cu salariaţii ei. Cert este că protestele vizavi de situaţia asta au încetat, semn că lumea s-a rese­m­nat.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. florin spune:

    sper ca angajatii isi iau salariile cu toate sporurile

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Petroşaniul aşteaptă documentul de ieşire din carantină

Ordinul prin care sunt ridicate măsurile de carantinare a municipiului Petroşani ar urma să fie astăzi publicat în Monitorul Oficial....

Comunicat de presă PNL Hunedoara

Secretarul general al Primăriei Deva NU este şi nu a fost membru PNL! În legătură cu atacurile repetate lansate pe...

Zi decisivă pentru secretarul municipiului Deva

Curtea de Apel Alba judecă astăzi, con­tes­taţia depusă de secretarul general al mu­nicipiului Deva, soţul acesteia şi cum­natul său, toţi...

Închide