O judoka de la SCM Deva în cursă spre J.O.

Ciprian Marinuţ11-x-1-judo-oana-nicolaescu-pe-podium

Sportiva Oana Nicolaescu (18 ani), legitimată la SCM Deva, va concura la Openul European de la Sofia, programat la finalul săptămânii (7-8 februarie) la care vor lua startul nouă judoka din România. Acest concurs este primul dintre cele patru turnee ale lunii februarie la care sportivii judoka români încearcă să acumuleze puncte pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din anul 2016.
Produs al CNJ Deva
Federaţia Română de Judo a decis ca la Openul European de la Sofia, din perioada 7-8 februarie, România să fie reprezentată de următorii nouă judoka: Alexandra Pop, Violeta Dumitru, Denisa Ungureanu (toate la cat. 48 kg), Oana Nicolaescu, Cristina Matei (ambele la cat. 52 kg), Ştefania Dobre (57 kg), Renata Bucătari (63 kg), Cristian Bodîrlău (81 kg) şi Vlăduţ Simionescu (+100 kg). Oana Nicolaescu are 18 ani, este legitimată la SCM Deva, şi a fost promovată în luna decembrie la Lotul Olimpic de Senioare de la Cluj, fiind primul „produs” de succes al Centrului Naţional de Judo de la Deva. Având doar 18 ani, Oana este promovată la senioare cu obiectivul principal de a acumula experienţă competiţională.
„Oana este mândria Centrului Naţional de Judo de la Deva, ea fiind prima sportivă formată aici care a ajuns la Lotul Olimpic al României. Ne bucurăm că va concura la competiţii majore ale seniorilor, însă cred că ea trebuie să crească pas cu pas, fără să forţeze. Cred că va ajunge să lupte cu adevărat pentru un loc la Jocurile Olimpice abia la Olimpiada din 2020. Până atunci, ea va trebui să acumuleze experienţă şi să îşi promoveze anul acesta examenul de Bacalaureat”, a apus Mugurel Ciuşcă, directorul SCM Deva şi al Centrului Naţional de Judo de la Deva.
10 pentru Naţionale
Tot la finalul acestei săptămâni, 10 judoka ale SCM Deva vor lua startul la finala Campionatului Naţional al Juniorilor U 18 (sub 18 ani). Mihaela Kiss (ctg. 44 kg) are de apărat titlul de campioană naţională cucerit anul trecut, iar celelalte colege ale sale – Georgiana Ispir (ctg. 44 kg), Diana Huţanu (ctg. 48 kg), Maria Pascu şi Alexandra Bortoş (ctg. 52 kg), Emoke Meszaroş, Ana Maria Dan şi Cristina Stancu (ctg. 57 kg), Narcisa Ion şi Diana Tamaş (ctg. 7 kg) – au ca obiectiv cât mai multe clasări pe podium.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.