Actualitate

O japoneză a picat în plasa unui escroc care s-a dat drept „astronaut rus”. Bărbatul a păcălit-o că se va însura cu ea dacă îi dă bani să revină pe Pământ

Poliția din Japonia investighea­ză cazul unei femei de 65 de ani din prefectura Shiga, care a plătit o importantă sumă de bani unui bărbat care pretindea că ar fi as­tronaut pe Stația Spațială Inter­na­țională și că ar avea nevoie de bani pentru a se întoarce pe Pământ și a se căsători cu ea.

I-a trimis banii în cont
Femeia de 65 de ani a intrat în legătură cu un necunoscut pe care l-a cunoscut pe o rețea de so­cia­lizare și care s-a dat drept un as­tronaut rus care lucrează pe Stația Spațială Internațională.
Cei doi s-au cunoscut în iunie și după mai multe discuții în care i-a spus că o iubește și a cerut-o în căsătorie, bărbatul a început să îi ceară femeii bani, invocând faptul că are nevoie de finanțare pentru a se întoarce cu racheta pe Pământ și pentru a plăti „taxele de ate­rizare”, a anunțat poliția niponă. Victima a acceptat să transfere circa 4,4 milioane de yeni (apro­ximativ 28.000 de euro) într-un cont indicat de escroc, între lunile august și septembrie.
Suspectul a continuat să-i ceară bani femeii, care și-a luat inima în dinți și a apelat în cele din urmă la ajutorul autorităților, potrivit Japan Today.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura