O investiție de 4,5 milioane de euro din banii devenilor poate fi aruncată la gunoi. Angajați din Primăria Deva, amenințați să nu vorbească despre proiectul noii telecabine
Zeci de autocare cu turiști ajung în weekend în Deva pentru a urca pe Dealul Cetății. Însă, telecabina nu funcționează, iar mulți turiști nu urcă pe jos pe Cetate. De ce am ajuns în această situație, ca o investiție de 4,5 milioane de euro să fie aruncată pe apa sâmbetei?
Actualul edil șef încearcă să găsească soluții
Foarte simplu. Toată lumea știe că orice lucrare de investiție trebuie recepționată și i se dă un OK, dacă lucrurile sunt în regulă. Așa spune legea, dar la Primăria Deva nu s-a ținut cont de asta, se pare. De precizat că vechea conducere a primăriei este vinovată de acest lucru, nu actuala administrație, care încearcă să rezolve situația cu soluții alternative.
Unde sunt cei care au semnat? Conștiința lor ce le spune?
Să revenim, așadar la telecabina noastră. Telecabina veche a fost înlocuită cu una de dublă capacitate, fără însă să fie schimbată și calea de rulare. Când s-a terminat lucrarea, cei de la Direcția Tehnică, în principal, au avizat investiția, iar ascensorul a fost pus în funcțiune pentru public. Pentru scurt timp, însă. Potrivit primarului Lucian Rus, noul ascensor de pe Dealul Cetății mai mult a stat decât a funcționat de la darea în folosință.
Interesant este că nici un angajat al primăriei nu vrea să spună ce s-a întâmplat cu acest proiect, cine a dat ordin să fie acceptată soluția constructorului care a pus ascensorul pe butuci. Nici unul nu vrea să spună nimic, susținând că sunt amenințați dacă vorbesc. Cu asta ne confruntăm, dragi deveni. Cu salariați plătiți din banii noștri și care ne pun viața în pericol și mai și ascund lucruri pentru care unii trebuie să plătească. Cine plătește dacă telecabina se defectează când funcționează? Cine plătește dacă moare cineva? Și, de ce nu sunt trași la răspundere funcționarii care au semnat pentru ca telecabina nouă să primească undă verde de funcționare? A fost o comisie acolo, un diriginte de șantier, haideți, curaj, spuneți tot. (S. Popa)
De ce nu întrebați, firma de consultanta controlata de fostul vice al consiliului județean Tiberiu Balint care a încasat 2.000.000 euro,ea trebuia să avizeze solutia