O femeie a dat în judecată Agenţia de Mediu, după ce a rănit-o un urs!

18 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Iată că viaţa merge mai departe şi în aceste condiţii dificile cu COVID-19. Lucrul acesta ni-l confirmă o femeie dintr-un sat din Ţara Haţegului, care a dat în judecată Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Deva. Despre ce este vorba?

A salvat-o câinele
În urmă cu câteva luni, povesteşte femeia în dosarul aflat pe rolul instanţei, ea se afla în satul în care locuieşte. Venind împreună cu alţi localnici dinspre pădure, un urs a sărit peste aceasta. A pus-o la pământ, smulgându-i totodată bucăţi de carne de la mâna stângă şi piciorul stâng. Salvarea ei a venit de la o vecină, care îşi adusese câinele, ursul abandonând-o şi fugind în pădure.
Femeia, inconştientă, plină de sânge, a fost transportată la Spitalul de Urgenţă din Petroşani. Aici, medicii au anunţat familia acesteia că este nevoie să-i amputeze mâna stângă. Familia însă a refuzat şi a cerut transferul ei la o clinică din Timişoara, mai precis la Casa Austria. Aşadar, hunedoreanca a ajuns la Casa Austria, unde a stat internată câteva luni. I s-a făcut grefă la pulpa piciorului stâng şi mâna stângă. Din păcate, femeia nu-şi poate folosi braţul stâng, înainte de acest eveniment lucra la câmp, în gospodărie, dar acum nu mai poate. Ea consideră că viaţa i s-a schimbat cu 100 la sută, iar cei vinovaţi sunt responsabilii de fondul cinegetic şi de păstrarea unui echilibru între numărul animalelor şi posibilitatea de hrănire a lor. De aceea, ea a dat în judecată APM Deva, dosarul fiind pe rolul Judecătoriei Haţeg, solicitând daune materiale de 2.000 de lei şi 40.000 de euro cu titlu de despăgubiri, daune morale.

Avem sute de urşi peste numărul optim
Ce zice conducerea APM Deva? ”Într-un fel, asemenea acţiuni sunt de înţeles. Avem legi care ocrotesc a animalele, dar la oameni nu se prea aplică. În judeţul nostru, la nivelul anului 2019, sunt înregistraţi 570 de urşi. Asta, în condiţiile în care efectivul optim, stabilit de Academia Română, este de 250 de urşi. Anul trecut, ministerul a dat un ordin de derogare, pentru vânarea a doar 20 de urşi. Specia este protejată. E nevoie de un ordin de derogare pentru vânarea mai multor urşi”, a declarat Georgeta Barabaş, directorul APM Deva.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 19.03.2020

Mircea Nuţă, bărbat din Dolj, rezident în Şoimuş Pentru că fiind condamnat de instanţa din Deva la peste şase ani...

Bulina albă, 19.03.2020

Prof.univ.habil.dr.ing. Roland Moraru Pentru că a fost desemnat prorector în cadrul Universităţii din Petroşani, unde va fi responsabil cu Cercetarea...

Gura lumii, 19.03.2020

Ţeparul cu joburi fictive a scăpat de puşcărie, dar nu s-a vindecat. Individul dintr-o localitate cu lămpaşe a fost la...

Închide