Actualitate

O familie și-a vândut casa pentru a locui pe vase de croazieră. A constatat că e mai ieftin decât să achite un credit ipotecar

Un cuplu de pensionari din Seattle și-a vândut casa pentru a locui permanent pe vase de croazieră, motivând că este mai ieftin așa decât să plătească un credit ipotecar.

135 de dolari pe zi de cheltuială
Angelyn și Richard Burk au cons­tatat că este mai ieftin să stai pe vase de croazieră decât să plă­tești creditul ipotecar, așa că și-au vândut casa.Cuplul spune că pe o navă ajunge să cheltuiască 89 de dolari în medie pe zi pentru cazare, masă și divertisment. Așa că cei doi și-au luat câte o valiză și au plecat să locuiască permanent pe nave de croazieră.Angelyn și Richard Burk se bucură de viața pe mare începând din luna mai a anu­lui trecut. „Ne place să călătorim și căutăm o modalitate de a călători continuu”, a declarat Angelyn, care a fost contabilă.Cei doi, care au peste 50 de ani, au urcat și coborât pe diferite nave de croa­zieră pentru a călători în lume și au făcut inclusiv o excursie de 51 de zile de la Seattle la Sydney. Por­tu­rile preferate au fost în Singapore, Italia, Canada și Bahamas.„Când planific croaziere, încerc să rămân pe aceeași navă cât mai mult timp posibil, atâta timp cât este ren­tabil”. Cei doi au pus deoparte câte 135 de dolari pentru a-i cheltui zilnic, dar spun că adesea le rămân bani. „Anul acesta, ne-am asigurat 86 de zile de croazieră cu un cost mediu de 89 de dolari/zi pentru amândoi”, a spus femeia. Fiind pa­sa­geri de atâta vreme, cei doi be­ne­ficiază și de avantajele pro­gra­melor de fidelitate și au obținut re­duceri importante în timpul călă­toriilor. Casele din zona în care lo­cuiau cei doi au o valoare de peste 980.000 de dolari, iar în ultimul an costul a crescut cu aproximativ 17 la sută. Costul mediu lunar al unui credit ipotecar fix pe 30 de ani, cu avans de 20 la sută, a ajuns în Seattle la aproximativ 5.034 dolari pe lună sau 60.408 de dolari pe an.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.