O casă şi anexe din trei curţi, mistuite de flăcări la Căstau

29 martie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Trei gospodării din localitatea Căstău, comuna Beriu, au fost afectate de un incendiu provocat din joacă de nişte copii, conform datelor furnizate de ISU Hunedoara.

Echipajele de pompieri de la Detaşamentul Orăştie au intervenit pentru stingerea focului, izbucnit iniţial la o casă şi la anexele din lemn ale acesteia. Deşi pompierii s-au deplasat de urgenţă şi au intervenit prompt, incendiul s-a extins la mai multe anexe aflate în două curţi vecine. Flăcările au distrus acoperişul casei de unde a pornit nucleul incendiului pe o suprafaţă de 70 de metri pătraţi, precum şi cinci uşi, patru geamuri, un pat, trei dulapuri şi o anexă din lemn cu o suprafaţă de 70 de metri pătraţi. În cele două curţi învecinate, flăcările au mistuit o bucătărie de vară şi un coteţ de porci, în total având 80 de metri pătraţi de construcţii.
Pompierii au intervenit cu autospeciale cu rezervoare de apă cu capacitate de 5.000 şi 9.000 de litri, reuşind să stopeze propagarea incendiului şi la casele învecinate. După stingerea flăcărilor, pompierii au concluzionat că acesta a fost generat de jocul copiilor cu focul. Maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, a precizat că în nici o gospodărie din cele trei afectate de incendiu nu a fost rănită vreo persoană sau vreun animal, proprietarii reuşind să le evacueze la timp. (N. Bumbac)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Carambol pe şoseaua dintre Deva şi Simeria

Ieri, în jurul orei 12.40, pe drumul naţional dintre Simeria şi Deva a avut loc un accident rutier în care...

Deva, inclusă în reţeaua evenimentului „Bucurie în Mişcare”

Pentru prima dată, municipiul Deva a fost inclus pe harta oraşelor din România în care va avea loc evenimentul „Bucurie...

Pedofil din Deva cere rejudecarea dosarului

Deveanul Cristian Ciobanu, condamnat definitiv pentru pornografie infantilă, vrea să fie rejudecat. Bărbatul a depus o cerere de revizuire a...

Închide