O amânare de două luni în procesul lui Moloţ versus ANI

Natalia Bumbac05-mircea-ioan-molot-351

Judecarea recursului lui Mircea Moloţ împotriva verdictului de incompatibilitate dat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) va fi reluată anul viitor. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a fixat data de 21 ianuarie, după două săptămâni de la ultimul termen la care a fost respinsă cererea de recuzare a completului de judecată.
Prin urmare, Moloţ mai are de aşteptat două luni până la aflarea unei sentinţe, timp în care beneficiază de privilegiile funcţiei pe care o deţine. Dacă ÎCCJ va menţine sentinţa dată de prima instanţă, Curtea de Apel Alba Iulia în acest caz, mai exact, va respinge recursul împotriva verdictului dat de ANI, atunci preşedintele CJ va fi obligat să demisioneze şi nu va mai putea candida pentru o perioadă de trei ani la nici o funcţie publică.
Vă reamintim că, Mircea Moloţ a fost declarat incompatibil cu funcţiile pe care le-a deţinut în perioada 26 septembrie 2008 şi 30 ianuarie 2009. El a fost în acelaşi timp preşedinte al CJ Hunedoara şi preşedinte al Adunării Generale a Acţionarilor de la SC Drumuri şi Poduri SA Deva, firmă aflată în subordinea CJ Hunedoara, care, în cele din urmă a falimentat. Nu este singurul proces prin care Moloţ a contestat o decizie de incompatibilitate dată de ANI. În acelaşi timp, un alt recurs formulat de Moloţ împotriva ANI se află pe rolul Curţii de Apel Timişoara, proces care va avea un nou termen în data de 11 decembrie a.c.. Şi în acest caz, preşedintele CJ Hunedoara a deţinut simultan două funcţii de conducere la instituţii diferite, fapt care contravine legii ANI.

One thought on “O amânare de două luni în procesul lui Moloţ versus ANI

  • 28 noiembrie 2014 la 12:03
    Permalink

    Stimabile Purcel, ar fi bine daca ti-ai da demisia. Ar fi singurul gest de onoare din partea Domniei Tale.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Vili Rupa poate ieşi zilnic din casă

Ieri, magistraţii Tribunalului Hunedoara au admis cererea lui Vili Rupa de părăsire a domiciliului. Aceştia i-au aprobat pentru astăzi o

Au furat bateriile semafoarelor

„Găinarii” din cartierul Saşa, al municipiului Petroşani, au mai dat o lovitură şi au furat două baterii de la semafoarele

Peste 270 de hunedoreni sunt seropozitivi

Un număr de 273 de hunedoreni sunt purtători ai virusului HIV/SIDA, una dintre cele mai necruţătoare maladii ale zilelor noastre.

Închide