EvenimentFlash

O altă metodă de înșelăciune: ”Regele Cioabă”

tigani-imigranti-537x360Două hunedorence au fost victimele unei noi metode de înselăciune practicată de escroci. Vedetele infracțiunii sunt bijuteriile din aur și pomana pentru Regele Cioabă.

Primul atac a fost dat de escroci, un bărbat și două femei cu fuste lungi și colorate, care au coborât dintr-o mașină de lux cu numere străine, în municipiul Hunedoara. Victima a fost abordată de cei trei în plină stradă, care i-au spus că sunt urmașii Regelui Cioabă și s-au oferit să îi dea de pomană în numele răposatului mai multe bijuterii din aur. În timp ce unul dintre escroci i-a pus femeii un lanț din metal galben și i-a făcut descântece, ceilalți doi i-au luat cercerii din urechi și un lanț cu medalion, toate din aur. ”Binefăcătorii” au legat bijuteriile veritabile cu bandă adezivă și le-au pus într-o cârpă. Apoi i-au dat pachetul femeii spunându-i că nu trebuie desfăcut decât când ajunge acasă ca să se prindă descântecul. Hunedoreanca s-a conformat cerințelor, dar când a ajuns la domiciliu și-a dat seama că în pachet nu mai erau bijuteriile ei, ci trei monede de 50 de bani fiecare. La nici 24 de ore, o deveancă de 73 de ani a pățit același lucru, de această dată protagonistele înșelăciunii au fost două femei. Folosindu-se de aceeași metodă, i-au dat în schimbul unei perechi de cercei din aur, mai multe chilipiruri.

În urma sesizărilor depuse de cele două victime, polițiștii au deschis dosare penale pentru înșelăciune și continuă cercetările pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului. (Oana Mihnea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura