Comunitate

Nunţi de aur la Haţeg

Livia Botici

În oraşul Haţeg, 25 de cupluri şi-au sărbătorit „nunta de aur” la sfârşitul săptămânii trecute. Din respect şi din recunoştinţă pentru aceştia, Primăria oraşului le-a făcut cadou o seară de neuitat, împănată cu un spectacol de dansuri şi muzică populară, romanţe şi muzică uşoară. De asemenea, veşnicii îndrăgostiţi au fost recompensaţi cu diplome de onoare, flori şi câte o primă de 100 de lei.

Şi-au reînnoit jurămintele
În premieră pentru un astfel de eveniment, preotul Bisericii Ortodoxe „Sfântul Nicolae” din Haţeg, Ioan Mihăiescu, a oficiat o ceremonie religioasă specială, în timpul căreia cele 25 de cupluri şi-au reînnoit jurămintele în faţa lui Dumnezeu. Momentul a fost primit cu bucurie de toţi participanţii, care au retrăit, cu lacrimi în ochi, clipa în care, în urmă cu 50 de ani, îşi jurau credinţă veşnică. După acest eveniment, s-a dat startul petrecerii. Înainte de spectacolul folcloric, viceprimarul oraşului Haţeg, Ioan Dabelea, a ţinut să le transmită sărbătoriţilor recunoştinţa şi respectul pe care li-l poartă. „Este o onoare să ne aflăm în faţa unei asemenea asistenţe, formată din persoane ce pot constitui, fără tăgadă, pentru noi toţi, un exemplu de viaţă extraordinar”, a spus, printre altele, viceprimarul Ioan Dabelea.
După încheierea spectacolului folcloric, care s-a desfăşurat în Casa de Cultură a oraşului, invitaţii au continuat petrecerea într-o altă locaţie, unde li s-a pregătit o masa festivă. Alături de cuplurile care au împlinit 50 de ani de la căsătorie, au mai fost sărbătoriţi, de data aceasta de către conducerea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Haţeg, toţi membrii care au împlinit 80 de ani de viaţă. Şi acestora li s-au oferit flori, diplome şi prime băneşti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura