ActualitateFlash

Numeroase posturi de magistraţi, scoase la concurs la instanţele şi Parchetele din judeţ

Natalia Bumbac

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a adoptat în ultima şedinţă de plen organizarea şi desfăşurarea concursului de promovare în funcţii de execuţie şi conducere a magistraţilor, judecători şi procurori, din perioada septembrie-decembrie.
Pentru instanţele din judeţul nostru, aflate în circumscripţia Curţii de Apel Alba Iulia, au fost scoase la concurs şapte funcţii de execuţie. Astfel, la Tribunalul Hunedoara sunt disponibile trei posturi vacante de judecători, pentru Secţia I Civilă, specializarea necesară fiind în Dreptul familiei, muncii, civil şi internaţional privat. Alte patru posturi libere de judecători la Tribunalul Hunedoara sunt pentru Secţia a II-a Civilă, specializările necesare fiind de Drept civil, comercial, financiar fiscal şi administrativ. De asemenea, au fost scoase la concurs cinci funcţii de execuţie de procurori pentru Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.
În ceea ce priveşte funcţiile de conducere pentru magistraţi, la instanţele de la noi din judeţ sunt vacante poziţiile de preşedinte la Judecătoriile Hunedoara, Orăştie şi Haţeg şi de vicepreşedinte la Judecătoriile Petroşani şi Hunedoara. De asemenea, un post de vicepreşedinte la Curtea de Apel Alba Iulia a fost scos la concurs.
Şi la Parchetele din judeţ sunt disponibile şapte funcţii de conducere. Sunt vacante funcţiile de prim-procuror de la Parchetele de pe lângă Judecătoriile Deva, Hunedoara, Petroşani, Brad şi Haţeg, precum şi două posturi de prim-procuror adjunct la cele două Parchete din Deva şi Hunedoara. În unele cazuri, organizatorii concursului precizează că funcţia va deveni pe deplin vacantă începând cu 1 ianuarie 2018, sau după publicarea în Monitorul oficial a decretelor de eliberare din post ca urmare a pensionării unor magistraţi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura