Numărul burselor acordate de Fundaţia Dinu Patriciu se reduce drastic

Cristina Ghenea

Mai mulţi elevi şi studenţi din judeţul Hunedoara, care au rezultate bune la învăţătură, vor rămâne de anul viitor, fără bursele de merit acordate de Fundaţia Dinu Patriciu. Asta, pentru că programul „Inventează-ţi viitorul“, susţinut de fundaţia respectivă, îşi reduce numărul de beneficiari.

Este vorba despre elevii de liceu şi studenţii care învaţă bine, dar care au o situaţie materială precară. Prin programul lansat de fundaţia magnatului amintit, 72 de elevi şi opt studenţi din judeţul nostru beneficiază în prezent de  burse de 200 de lei, respectiv 300 de lei lunar. Începând cu 1 ianuarie, însă, numărul beneficiarilor de burse acordate de fundaţie se va reduce substanţial.
„În prezent, 4.500 de tineri din România primesc burse de la fundaţia noastră. Însă, de la începutul anului viitor, doar 1.100 dintre aceştia vor mai beneficia de acest sprijin financiar, întrucât distribuirea fondurilor se va face într-un alt mod. De fapt, bugetul fundaţiei va rămâne la fel, dar s-a luat această hotărâre, pentru că o parte din bani va fi investită în construirea unei şcoli în Bucureşti“, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Ana Ghica, directorul PR al Fundaţiei Dinu Patriciu.
Ca urmare, în anul 2012, doar 21 de elevi hunedoreni şi patru studenţi, care îndeplinesc criteriile stabilite de fundaţie, vor mai putea beneficia de aceste burse. Iar asta, doar în condiţiile în care, în urma unor anchete sociale făcute de primării, se stabileşte că elevii şi studenţii aspiranţi la sprijinul financiar al Fundaţiei Dinu Patriciu, deşi sunt foarte buni la carte, se află în prag de abandon şcolar din lipsa resurselor financiare.

3 comentarii la „Numărul burselor acordate de Fundaţia Dinu Patriciu se reduce drastic

 • 14 decembrie 2011 la 11:47
  Legătură permanentă

  Cel mai trist este sa ii dai unui copil o jucarie apoi sa i-o iei inapoi.

 • 15 decembrie 2011 la 10:50
  Legătură permanentă

  Mesajul a fost inteles partial gresit. Din ianuarie 2012, programul „Inventeaza-ti Viitorul!” va numara 25 de bursieri din Hunedoara, elevi si studenti, care au fost deja selectati, pe baza mediei scolare. Peste acest numar deja stabilit e posibil sa mai avem bursieri hunedoreni – tineri pentru care primaria locala realizeaza o ancheta sociala care atesta riscul iminent de abandon scolar.

 • 25 decembrie 2011 la 17:49
  Legătură permanentă

  Nu se dau aceste burse pe criterii obiective!Ar trebui cerute adev.de venit si celor ramasi in program,apoi,mediile sunt umflate la majoritatea bursierilor,iar din comoditatea personalului fundatiei nu se tine cont de profilul liceului,si de clasificarea facultatlor,lor le este mai usor sa se uite la medii,pac,pac si gata sefu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.