ActualitateFlashPolitica si administratie

Nu v-ați angajat la stat? Mai aveți timp până la 1 iulie

Adriana Năstase

Se știe, guvernul României a anunțat lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice “Sprijin pentru România”, printre care și sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei și amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și com­paniile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor din ultima perioadă.

Ajutor unic pentru pensionari
Coaliția de guvernare a decis, așadar, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice “Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro.
Care sunt măsurile din cadrul pachetului „Sprijin pentru România”: Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă, Acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită cate­goriilor de salariați din sistemul public, Acor­darea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.
Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie anul acesta. Totodată, Guvernul va lua mă­suri pentru consolidarea fiscală și res­pec­tarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:diminuarea cheltuielilor buge­tare cu cel puțin 10 la sută, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială, suspendarea angajărilor la stat, creșterea colectării veniturilor la bugetul ge­neral consolidat al statului cu 10 miliarde de lei, accelerarea absorbției fondurilor euro­pene din cadrul programelor ope­ra­ționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.
Reamintim că numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2022, de 1.267.973, cu 2.251 mai multe comparativ cu luna pre­cedentă, iar 64 la sută dintre acestea erau în administraţia publică centrală, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor.

3 comentarii la „Nu v-ați angajat la stat? Mai aveți timp până la 1 iulie

  • Asta cu ajutorul preferențial de 700 lei e o mare mizerie!
    Cei cu pensie de 2100 de ex.sunt depășiți de cei care au contribuit mai puțin!
    Dreptate e asta!?

  • De parca pana acum serviciile la stat au stat „pe garduri”. Sunt institutii in judetul Hunedoara create artificial ca unii si altii in relatii bune cu onor conducerea judetului sa aibe servicii bine platite. Evident fisa postului este un copy/paste din alte fise ale altor institutii dar personalul primeste salarii bune. Cam asta in rezumat despre serviciile la stat in judetul HD. Similar in tara.

  • Pot sa si exemplific institutia la care fac referire in mesajul de mai sus,DGAMPT fost Serviciul administrare cetati, impanat acum cu tot felul de juristi, specialisti in resurse umane adusi via administratorul judetului, alti si alti mari specialisti condusi de Radu Barb, cel mai mare specialist.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.