Actualitate

Noul PNDL aduce bani frumoşi la Orăştie

Magdalena Şerban

Municipiul Orăştie va primi, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL II) pentru perioada 2017-2020, suma de 24.740.258 de lei, pentru 11 obiective de investiţii din cele 14 depuse.
Proiecte importante
Programele accesate ţin de continuarea lucrărilor de construcţie a unei grădiniţe cu program prelungit, modernizarea şi extinderea Creşei municipale de pe strada Pricazului, dotări cu echipamente medicale şi de înaltă performanţă, echipamente pentru blocul alimentar şi mobilier medical la Spitalul municipal, lucrări de proiectare şi investiţii în vederea modernizării unităţii medicale, reabilitarea reţelei de alimentare cu apă în municipiu, canalizare menajeră în sistem gravitaţional şi cu pompare pe străzile Digului, Nicolae Titulescu, Unirii, Luncii şi Pricazului, canalizare pe Strada Nicolae Titulescu, în zona blocurilor U.M., modernizare Strada Stelian Ivaşcu, modernizare străzi Dr. Ioan Mihu, Dealul Mic, Târgului, Moţilor, Muzicanţilor, Plantelor, Crişan, Tronsonul dintre Decebal şi Viilor, Viitorului, Digului, parcare Strada Avram Iancu, prelungire Strada Viitorului şi întărirea sistemului rutier pe DC42 Orăştie-Gelmar. „Vom finaliza documentele şi vom semna contractele de finanţare pentru fiecare obiectiv de investiţie, după care se vor iniţia procedurile de licitaţie ”, a spus edilul-şef al municipiului Orăştie, Ovidiu Bălan (foto). Cât priveşte programul de modernizare a Stadionului “Mecanica” (3.241.184 lei), modernizarea Centrului istoric (30.486.303 lei) şi construcţia unei hale pentru produse agroalimentare „La Stadion” (2.860.154 lei), accesate tot prin PNDL, însă fără a fi selectate pentru finanţare, primarul a ţinut să precizeze că nu vor rămâne în coadă de peşte, ci se va căuta o altă sursă de sprijin pentru a fi implementate.

One thought on “Noul PNDL aduce bani frumoşi la Orăştie

  • Cu respect va adrsez mi de multumiri din partea mea pentru investitiile facute in municipiul nostru.cu stima si respect. Santeti un primar de nadejde..Augustin condrate

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura