Noul director medical al Spitalului Judeţean, Claudiu Antal, s-a trezit în mijlocul unui scandal cu iz politicianist. “Cei care m-au implicat în acest joc murdar să-şi retragă afirmaţiile!”

28 octombrie 2019 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Unii politicieni nu pot să-şi facă o campanie curată şi normală. Au nevoie de scandaluri, pentru că se pare, nu au un proiect politic. Aşa se face că numirea unui medic pediatru de la spitalul din Hunedoara, pe postul de director medical al Spitalului Judeţean, i-a dat prilejul unui politician local din municipiul de pe Cerna să-l atace pe adversarul său politic, aducându-i acestuia acuzaţii dintre cele mai penibile. Despre ce este vorba?

”Propunerea a venit la momentul oportun”
Astfel, Lucian Gherman, liderul liberalilor din municipiul Hunedoara, şi prezumptivul candidat al acestei formaţiuni politice la funcţia de primar al Hunedoarei, scrie pe pagina sa de Facebook că medicul pediatru Claudiu Antal (foto) nu ar fi avut condiţii să profeseze la spitalul din Hunedoara, de aceea a acceptat să lucreze la unitatea medicală din reşedinţa de judeţ. Şi, în opinia consilierului judeţean PNL, de vină este nimeni altul decât Dan Bobouţanu, primarul Hunedoarei! Deci, unde dai şi cine ţipă!
Ca să lămurim lucrurile, fără să implicăm politica, aşa cum o fac unii, să vedem ce spune medicul pediatru Claudiu Antal, noul director medical interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.
De la bun început, doctorul Antal ne-a precizat că el a acceptat propunerea conducerii Consiliului Judeţean, de a veni pe acest post important, subliniind şi de ce a acceptat această funcţie. ”Motivul pentru care am plecat de la spitalul din Hunedoara este foarte simplu. Spitalul din Deva este o unitate de rang superior faţă de cel din Hunedoara. Ca orice medic care îşi doreşte să evalueze în carieră, am acceptat postul de director medical al spitalului devean. Propunerea a venit la momentul oportun, când am considerat că sunt pregătit. Am obţinut cu această funcţie, ceea ce mi-am dorit. Nu va fi uşor, este o sarcină grea. Dar îmi place şi cred că am arătat de şapte ani, de când sunt în judeţ, că pot să rezolv lucrurile grele şi sper să mă ridic la nivelul aşteptărilor”, a declarat medicul Claudiu Antal, directorul medical al spitalului devean, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

”Nu vreau ca numele meu să fie amestecat în politică”
”Plecarea mea din Spitalul din Hunedoara, după ce am fost etichetat ca fiind idolul mămicilor, a generat un val de nemulţumire generală. Însă, eu nu îmi doresc ca numele meu să fie amestecat în sfera politicului. Vreau să rămân acelaşi doctor aplecat asupra pacienţilor şi chiar mă mâhneşte că am ajuns subiect de discuţii pe Facebook şi în tabloide. Rog persoanele care s-au folosit de plecarea mea, pentru a-şi atinge scopuri meschine, să dea dovadă de eleganţă şi să-şi retragă afirmaţiile acide, cu iz electoral, folosind numele meu în jocul acesta murdar”, susţine dr. Antal.
”Vreau să fiu, înainte de a fi un bun administrator medical, un bun medic. Ceea ce sunt, sunt datorită profesiei mele. Ca pediatru, pot să vă spun că e foarte uşor să faci un copil să plângă, dar e foarte greu să-l faci să râdă. Îmi place, mă defineşte meseria de medic pediatru. Suntem într-un an electoral şi cataloghez toate acuzaţiile aruncate ca fiind pline de maliţiozitate. Am considerat că mi-e bine să vin la Deva. Tot respectul pentru Spitalul din Hunedoara. Ceea ce s-a întâmplat aici mi-a dat elanul şi aplombul să ajung la unitatea din Deva. Am avut foarte mult de lucru la Hunedoara şi am evoluat profesional, folosindu-mă de imaginea Spitalului din Hunedoara, alături de mulţi colegi, foarte buni profesionişti”, a adăugat medicul pediatru Claudiu Antal.

Este, deocamdată, o detaşare pentru 6 luni
Şi iată, de fapt, cum stau lucrurile, din punctul de vedere al conducerii Spitalului municipal Hunedoara. ”Pentru a elimina speculaţiile apărute în spaţiul public în ultimele două zile, vis-a-vis de plecarea doctorului Claudiu Antal la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, vă facem cunoscut următoarele: Spitalul nostru a primit de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva o adresă prin care se solicită detaşarea pe o perioadă de 6 luni a doctorului Claudiu Antal, în vederea ocupării funcţiei de director medical interimar. Doctorul Antal şi-a dat acordul la această solicitare, fiind un pas înainte în cariera sa profesională, pe care o dorim încununată de succes”, se arată într-un comunicat al conducerii Spitalului municipal Hunedoara.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. florin spune:

  Ma tu esti oltean…. de ce nu ti vezi tu de meseria ta si doresti o functie trecatoare.

 2. Mumu spune:

  Mai, mai, ce pregatit esti tu doctore!
  Daca esti asa pregatit de ce n-ai participat la concurs acum o luna?
  Este mai simplu sa fi numit politic?

  Ai uitat sa vorbesti de “trocul” facut…primesti un post de medic in spital si accepti postul de director interimar.
  Tu te scoti cu un post si penibilii de la PSD nu se fac de kkt, ca nu mai vrea nici draku’ sa mearga la spitalul Deva.

  Cat despre autoarea care nu analizeaza “politic”…poate ne spui cate telefoane au dat Nistor si Demeter pe la doctori ca sa gaseasca un fraier interimar?

  Ne spui si de ce au schimbat directoarea economica dupa 3 zile?
  Tot asa…fara “politica”!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 29.10.2019

Robert-Carol Kovacs, cetăţean din Deva Pentru că a fost arestat preventiv 30 de zile, fiind acuzat că împreună cu un...

Bulina albă, 29.10.2019

Paula Dorina Dănescu, şefa Unităţii de Implementare a Proiectului de modernizare a DJ 687 Pentru că, datorită modului serios şi...

Gura lumii, 29.10.2019

Vorbesc cârcotaşii că un primar de pe la noi a făcut-o de oaie. Cică, povestesc zvonerii prin târg, un proiect...

Închide