<

Noul contract cu CJAS, aşteptat şi la Brad

11 iulie 2016 | 1 Comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban04 dr Lucian Miron

Conducerea Spitalului Municipal Brad aşteaptă alocările prevăzute în noul contract cadru care se va încheia cu Casa Judeţeană de Sănătate Hunedoara, pentru perioada 2016-2017.
„Am depus la CJAS Hunedoara documentaţia-ofertă pentru noul contract. Schimbările au început cu o mică tăiere de paturi. Avem două paturi în minus la partea de spitalizarea continuă. Sperăm însă ca măcar spitalizarea de zi să fie mai bine plătită, în condiţiile în care lunar, spitalul nostru prestează servicii medicale peste cazurile contractate cu Casa. Consultaţiile în Ambulatoriu şi internările de zi se fac pe bază de programări, care de multe ori înseamnă zile şi chiar săptămâni de aşteptare, iar pacienţii nu sunt obişnuţi să aştepte. Până la urmă, trebuie să ne formăm şi o educaţie în acest sens. Referitor la cifre, dintr-un total de 145 de paturi, cât există în structura unităţii, 115 le-am avut contractate pentru spitalizarea continuă pe vechiul contract, iar acum numărul lor s-a redus la 113”, a precizat dr. Lucian Miron (foto), directorul medical al Spitalului Municipal Brad. Acesta crede că nou contract ar trebui să fie mai bun decât cel precedent, deoarece paleta de investigaţii s-a dezvoltat la Brad, s-au făcut investiţii în cadrul instituţiei medicale, şi nu în ultimul rând, au crescut inclusiv tarifele la medicamente, ceea ce implică cheltuieli mai mari.
Trebuie menţionat că amânarea intrării în vigoare a noului contract cadru pentru luna curentă a figurat pe lista solicitărilor organizaţiilor medicilor de familie, nemulţumiţi de condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea şi de remuneraţia primită. De obicei, contractul cu CAS se semna în luna martie a fiecărui an, având aplicabilitate de la 1 aprilie. Parafarea lui cu întârziere a creat unele disfuncţionalităţi.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. i.nic carasteanu spune:

    Acest domn doctor Lucian Miron mi-a salvat viata in 12 martie 2017 cand am suferit un edem pulmonar acut cu oprirea totala a respiratiei, etc. N-am sa pot multumi nici lui Dumnezeu si nici dlui dr precum merita.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
S-a încheiat admiterea la liceele vocaţionale

Absolvenţii claselor a VIII-a care au ales să urmeze cursurile liceale la unul dintre profilurile vocaţionale, au aflat rezultatele, intrând...

Prinşi în flagrant

Poliţiştii din Vulcan au prins doi minori de 16 şi 17 ani din Petroşani, care au furat o motosapă dintr-un...

Grevă generală de o zi în administraţiile locale

În urma negocierilor nereuşite dintre reprezentanţii angajaţilor din administraţia publică locală şi Ministerul Muncii, derulate săptămâna trecută, funcţionarii din mai...

Închide