Noua Secţie de Pediatrie din Deva, ridicată deja

Noua Secţie de Pediatrie prinde contur pe zi ce trece. Constructorul se „mişcă“ bine, iar secţia a fost ridicată deja, peste clădirea veche a spitalului devean.

„Până la această dată, constructorul a ridicat structura de rezistenţă, a montat acoperişul şi a realizat şarpanta la spaţiul care va găzdui noua Secţie de Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva. De asemenea, a fost executată faţada pe trei laturi ale clădirii, au fost montate ferestrele şi uşile interioare, iar tencuielile brute au fost realizate în proporţie de 80 la sută. În prezent, se lucrează la pereţii despărţitori din interior. Lucrările vor continua şi în perioada sezonului rece, fiind create condiţii pentru realizarea instalaţiilor şi a amenajărilor interioare.
Noua secţie va fi integrată în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, în zona sa centrală. O parte a ei va fi amenajată la etajul situat deasupra secţiei Chirurgie Plastică şi se continuă cu o extindere deasupra corpului administrativ. În total, secţia nouă va avea o suprafaţă de 1.652 mp, va asigura circa 50 de paturi pentru copii şi 32 de paturi pentru aparţinători. Valoarea investiţiei suplimentare pentru extinderea secţiei se ridică la 1,8 milioane de lei (TVA inclus). Finanţarea este asigurată prin intermediul Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara. Lucrările au demarat în luna septembrie a acestui an, iar termenul de finalizare este primăvara anului 2019“, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean Hunedoara. (C.Szabo)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.