Noua secţie de Interne este gata

Carmen Cosman

Lucrările de reabilitare a Secţiei de Interne a Spitalului Judeţean Deva nu au autorizaţie de construcţie, au precizat ieri, reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara, în subordinea căruia se află unitatea medicală. Scumpe şi fără toate avizele necesare. Cam aşa se pot descrie lucrările de reabilitare, care se desfăşoară la Secţia de Interne a spitalului devean.
În scurt timp, investiţia, care a costat mult mai mult decât se prognoza, adică 10.000 de lei (100 de miliarde de lei vechi) va fi finalizată, însă nici acum nu s-a obţinut autorizaţia de construcţie. Legal, această autorizaţie trebuie obţinută înainte de demararea lucrărilor.

„Mi-ar părea rău să se piardă banii”
„La Spitalul din Deva, se derulează o investiţie a cărei beneficiar este Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara, deoarece, în momentul în care au fost alocaţi banii, nu era efectuată descentralizarea în sistem. Cei de la Direcţia de Sănătate aveau obligaţia să se ocupe ca investiţia să se deruleze în conformitate cu prevederile legale. Din punctul meu de vedere, mi-ar părea rău să se piardă banii pentru investiţii, dar orice ban trebuie să fie cheltuit legal”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Costel Avram.
Reprezentanţii DSP Hunedoara au precizat că execuţia acestei lucrări era necesară, pentru ca unitatea să fie uşor de acreditat şi să corespundă tuturor standardelor în vigoare. A fost necesară amenajarea unei intrări pentru pacienţi pe targă, încă o scară de acces, impusă ca standard de avizare de către Pompieri, a fost pus la punct un sistem funcţional de comandă bolnav – pacient, s-au schimbat instalaţiile, caloriferele şi chiar şi pavimentul. În total, au fost reabilitaţi şi modernizaţi 1.073 de metri pătraţi, în timp ce alţi 1.029 mp reprezintă extinderea secţiei.

2 comentarii la „Noua secţie de Interne este gata

  • 28 iulie 2011 la 8:09
    Legătură permanentă

    Doamne ,ce l mai doare capul pe Molot,desi comenteaza Avram! Si de ce oare,ca i pasa de banul public? Nici pomeneala! Il doare ca el,Marelele ,pitic ,Molot cu acolitul adus de la Bucuresti cu sprijinul lui Ruseanu la conducerea spitalului Deva,numit DILESCU,nu au reusit sa puna mana pe alti bani care sa intre in firmele ce i intereseaza.Halalconducere la judet,halal conducere la cel mai mare spital din judet

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.