Categories: Sport

Noua generaţie menţine România în topul european

Ciprian Marinuţ

Cu mezinele Amelia Racea (foto) şi Raluca Haidu de la CNS CSS Cetate Deva ca „punct de sprijin”, echipa de senioare a României a ocupat locul secund, în concursul de calificări al Campionatelor Europene de gimnastică de la Birmingham, fiind devansată doar de Rusia (168.325) şi îşi va apăra mâine titlul european.

Mezinele de la Cetate au dus greul

Promovate de mai puţin de un an în lotul de seniore, Amelia Racea şi Raluca Haidu de la CNS CSS Cetate Deva au fost singurele gimnaste din echipa României care au lucrat la toate cele patru aparate. Cele două au obţinut note constant bune, dovadă că Racea e prima calificată la individual compus, cu un total de 55.600 puncte, iar Haidu e pe locul cinci, cu 53.725 puncte. Lidera de valoare şi experienţă a echipei tricolore, Ana Porgras, a concurat la doar două aparate, la care a obţinut note foarte bune: 14.075 la paralele şi 14.950 la bârnă, cea mai mare notă la acest aparat. La fel a procedat şi Diana Chelaru, care a obţinut note mari la sărituri (14.300) şi sol (14.150). Situaţia descrie o strategie înţeleaptă a antrenorilor coordonaţi de Nicolae Forminte, care au punctat prin Porgras şi Chelaru la aparatele lor favorite şi au obţinut punctaje constante, dar sigure, prin cele două reprezentante ale noii generaţii, Racea şi Haidu.

Devansaţi doar de Rusia

Cu un total de 166.800 de puncte, România ocupa locul secund, după Rusia (168.325), înaintea ultimei subdiviziuni în care mai era doar Italia, dintre echipele cu pretenţii. Pe locul trei era Marea Britanie cu 165,300, iar pe poziţia a patra Franţa, cu 162.800 puncte. România le va avea pe Racea şi pe Haidu în finala de la individual compus, Ana Porgras va fi în finalele de la paralele şi bârnă, Chelaru în cele de la sărituri şi sol, iar Raluca Haidu în finala la bârnă.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

21 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

21 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

21 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

21 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

21 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

21 de ore ago