Categories: Sport

Racea şi Haidu, maximum rezerve la Olimpiadă

Ciprian Marinuţ

Gimnastele Amelia Racea (foto) şi Raluca Haidu de la CNS CSS „Cetate” Deva au făcut parte din lotul României la ultimul concurs de verificare înaintea Jocurilor Olimpice (27 iulie-12 august), desfăşurat în week-end, dar au şanse minime de a participa la competiţia supremă de la Londra.

N-au prins loc de titulare
Cele două gimnaste de la Cetate Deva au concurat doar în afara competiţiei la Patrulaterul Internaţional de Gimnastică Feminină, desfăşurat, sâmbătă, în Sala Polivalentă din Bucureşti. Racea şi Haidu au evoluat doar la paralele şi sărituri, aparate deficitare ale României, însă au şansa de a prinde doar a şasea poziţie, cea de rezervă la J.O. de la Londra, în echipa României, întrucât „cinciul de bază” pare conturat. În rol de titulare la competiţia de sâmbătă, au fost Diana Bulimar, Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa, Larisa Iordache şi Diana Chelaru, sportive care, aproape sigur, vor reprezenta România şi la Londra. „În ce priveşte componenţa echipei este clar că ne vom baza pe Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa, Larisa Iordache, Diana Bulimar şi Diana Chelaru, iar prima rezervă ar fi Raluca Haidu. Are şanse şi Amelia Racea, deoarece toate fetele de la lotul naţional se pregătesc pentru a fi gata la Londra”, a afirmat antrenoarea Mariana Bitang. FRG va transmite componenţa echipei României pentru JO azi, 9 iulie, dar se mai pot face modificări până pe 29 iulie.

Victorie zdrobitoare
Echipa feminină de gimnastică a României a câştigat patrulaterul în care a avut ca adversare  echipele Italiei, Germaniei şi Franţei, ultima verificare cu public şi cu arbitraj oficial, în prezenţa a peste 3.000 de spectatori entuziaşti. Formaţia antrenată de Mariana Bitang şi Octavian Bellu a totalizat 180,200 puncte, fiind urmată de Italia – 169,450 puncte, Germania  – 163,300 puncte şi Franţa – 160,150 puncte.
„Exerciţiile pe care fetele le-au prezentat în acest concurs sunt cele cu care vor merge şi la Londra. Nu mai este timp de nici o schimbare”, a precizat Octavian Belu. „Concursul de la Bucureşti a fost unul fără ratări pentru gimnastele României, dar nu este suficient pentru Olimpiadă. Acolo trebuie să arăţi tot ce poţi”, a afirmat Mariana Bitang.
La competiţie, au participat 27 de sportive, în afara celor patru echipe din concurs, România, Italia, Franţa şi Germania, înregistrându-se şi participări individiuale din Elveţia, Suedia şi Belgia.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago