Categories: Sport

CNS Cetate străluceşte la FOTE

Ciprian Marinuţ

 Echipa feminină de gimnastică a României, formată în exclusivitate din sportive de la CNS „Cetate” Deva, a cucerit medalia de argint la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), competiţie ce are loc la Tampere (Finlanda).

Depăşite doar de Rusia
Gimnastele Amelia Racea, Raluca Haidu şi Diana Trenca, toate legitimate la CNS Cetate Deva, au totalizat 111,250 puncte şi au urcat pe treapta a doua a podiumului, după echipa reprezentativă a Rusiei, care a acumulat 113, 150 puncte. Podiumul a fost completat de lotul Olandei (110,600 puncte). Aparatul forte al echipei României a fost bârna (28,250 puncte), urmat de sărituri (28,200), sol (27,800 puncte) şi paralele (27,000 puncte). Gimnastele românce care sunt însoţite în Finlanda de antrenorii Liliana Cosma şi Florin Cotuţiu (şi ei de la CNS Cetate Deva şi de la lotul olimpic) puteau fi pe locul întâi, însă au avut câteva ezitări sau chiar ratări, la exerciţiile cu grad mare de dificultate pe care le-au executat.

Racea, calificată în toate finalele
Cele mai mari punctaje pentru delegaţia României au fost realizate de Amelia Racea 56,650 puncte (sărituri – 14,150; paralele – 14,050; bârnă – 14,550; sol – 13,900) şi Raluca Haidu 54,150 puncte (sărituri – 14,050; paralele – 12,950; bârnă – 13,250; sol – 13,900) care s-au calificat în această ordine în finala la individual compus, disputată aseară. Amelia Racea, lidera echipei, s-a calificat şi în toate cele patru finale pe aparate, în vreme ce Raluca Haidu a prins finala doar la sol.

A doua medalie
Medalia de argint, cucerită miercuri seara, de echipa de gimnastică, este a doua pentru CNS Cetate Deva la FOTE, după ce, triplusaltista Andreea Todereanu a reuşit, marţi, un salt de 13,14 metri, cu care a obţinut medalia de bronz.
Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) reuneşte sportivi din 49 de ţări, iar România este prezentă în Finlanda cu o delegaţie din 44 de sportivi, care ne vor reprezenta la şase discipline: atletism, ciclism, gimnastică, înot, judo şi tenis. FOTE se organizează o dată la doi ani, cu o ediţie de iarnă şi una de vară. România va fi în
premieră gazda FOTE, la ediţia de iarnă din 2013, care va avea loc pe Valea Prahovei.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Imaginea atasata este a Nastiei Liukin (de la o demonstratie din Franta anul trecut, 2008), gimnasta americana care nu participa la FOTE si n-are legatura cu aceasta competitie!

    FELICITARI fetelor! Amelia Racea azi a luat 2 medalii de aur si 2 de argint la finala pe aparate, iar Raluca Haidu - bronz la sol!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

8 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

8 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

8 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

8 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

8 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

8 ore ago