Nou termen de judecată în dosarul Resmeriţă vs. ANI

19 februarie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Natalia Bumbac

În 22 februarie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) va avea un nou termen de judecată dosarul în care senatorul Cristian Resmeriţă (foto) a cerut anularea raportului dat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) prin care a fost declarat în conflict de interese.
Completul de la Secţia de contencios administrativ şi fiscal de la ÎCCJ are în judecată recursul formulat de parlamentarul hunedorean faţă de decizia primei instanţe, Curtea de Apel Alba Iulia. În prima instanţă, Resmeriţă nu a avut câştig de cauză, fiindu-i respinsă ca nefondată acţiunea împotriva ANI, decizia nefiind definitivă. Hotărârea pe care o va da ÎCCJ va fi definitivă.
Reamintim cititorilor că în 12 ianuarie 2015, ANI a transmis un comunicat în care arăta că Cristian Resmeriţă a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, atunci când l-a angajat pe fratele său consilier în cadrul Biroului său parlamentar din Vulcan. „Beneficiul patrimonial obţinut în perioada ianuarie 2009 – aprilie 2012 de către Lucian Marius Resmeriţă, fratele lui Cornel Cristian Resmeriţă, a fost de 56.876 de lei”, se menţionează în acelaşi comunicat.
Cristian Resmeriţă a fost ales în 11 decembrie 2016 din partea PSD senator în Parlamentul României. Acesta este la al treilea mandat de parlamentar, având două mandate de deputat câştigate în 2008 şi în 2012. Tot în 2016, la alegerile locale, Cristian Resmeriţă a câştigat fotoliul de primar al municipiului Lupeni, funcţie la care a renunţat, optând pentru mandatul de senator.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Lotul 2 al autostrăzii Deva-Lugoj nu va fi încă deschis

Lotul 2 al autostrăzii Deva-Lugoj nu va fi dat în folosinţă la sfârşitul acestei luni, şi nici nu se ştie...

Devenii, tot mai interesaţi de cheltuirea banului public

Interesul devenilor pentru informaţiile de interes public este în creştere, în ultima perioadă, informează Primăria municipiului Deva.

Bulina neagră, 20,02,2017

Alina Nadia Ardeleanu, locuitoare din Uricani Pentru că susţine că este nevinovată în dosarul în care este judecată pentru că...

Închide