Politica si administratie

Noroc cu firma nevestei!

Carmen Cosman

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Costel Avram (foto), se plimbă cu un luxos AudiA6, autoturism  care nu apare nicăieri, însă, în declaraţia de avere. Potrivit actului respectiv, Costel Avram nu ar deţine nici un autoturism proprietate personală, deşi este văzut zilnic în maşina cu pricina.

 
Avram a precizat în mai multe rânduri că şi l-a cumpărat pe firmă, dar declaraţia lui a stârnit multe semne de întrebare în condiţiile în care singura societate menţionată în declaraţia de interese este Trident Broker Asig, o societate în care vicepreşedintele CJ Hunedoara are 40 la sută din acţiuni, dar care este inactivă. Mai mult, acesta susţine că a solicitat radierea societăţii de la Registrul Comerţului, aşa că achiziţionarea unei maşini pe această societate era, tehnic, imposibilă. Misterul a fost dezlegat, tot de Costel Avram, care a recunoscut că în familie mai există o firmă, SC Mold Alc Consulting, dar la care soţia sa este unic acţionar.

Credit de 80.000 de lei
„Autoturismul este achiziţionat pe SC Mold Alc Consulting, firmă în care acţionar este soţia mea, Liliana Avram. Maşina nu a fost nouă, are anul de fabricaţie 2005, avea 21.000 km la bord când am cumpărat-o, cu suma de 10.000 euro. Firma are angajaţi doi şoferi şi se ocupă cu transportul internaţional. În momentul în care am devenit vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, am cedat acţiunile soţiei şi mi-am dat demisia din funcţia de administrator”, a declarat Avram. Pe Mold Alc Consulting a fost contractat şi creditul bancar de 80.000 de lei, care apare trecut în declaraţia de avere a vicepreşedintelui CJ Hunedoara, bani cu care, susţine el, a fost cumpărat un microbuz FIAT, cu care se desfăşoară activitatea propriu-zisă. Firma nu este menţionată nicăieri, pentru că declaraţiile de interese prevăd obligativitatea menţionării firmelor deţinute de rudele de gradul I, doar dacă acestea desfăşoară afaceri cu statul. Iar în declaraţia de avere, la veniturile soţiei nu apare numele societăţii pentru că, susţine Avram, soţia nu ia nici dividende şi nici salariu de la această firmă.

2 comentarii la „Noroc cu firma nevestei!

  • De parca ar fi unicat.Odata intrat in politica si catarat pe scara mai sus de „gaura podului in care se tine sunca”, trebuie sa faci dovada ca nu te pricepi la nimic altceva.Ca atare,totul apartine „jumatatii”:pravalie,farmacie,parc auto,tot felul de „forest”-uri care umbla cu drujbele pe unde le bubuie mintea,s.a.,s.a.

  • Avram care sa imbogatit de pe urma politicului a scumpit apa la noi in Valea Jiului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura