Normele de protecţie împotriva incendiilor, încălcate din cauza amenzilor prea mici

Timp de două săptămâni, reprezentanţii ISU Hunedoara au efectuat 38 de controale privind respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor la unităţile de alimentaţie publică din judeţ.
În urma acestor verificări a fost oprită activitatea la patru operatori economici, au fost aplicate 29 de amenzi în valoare de 308.000 de lei şi 42 de avertismente. Măsurile drastice luate de cei de la ISU faţă de neregulile descoperite în urma acestor controale au fost posibile după ce Guvernul a mărit cuantumul amenzilor, permiţându-le celor de la ISU să dispună oprirea activităţii, acolo unde consideră că se impune acest lucru.
„Controalele efectuate de ISU Hunedoara privind asigurarea protecţiei împotriva incendiilor în unităţile de alimentaţie publică nu sunt o premieră. Astfel de verificări se făceau şi în trecut, la câte patru operatori economici zilnic, fiind aplicate amenzi şi sancţiuni. Diferenţa este că reprezentanţii ISU nu aveau dreptul de a dispune oprirea activităţii, aşa cum prevede HG 915/2015. Mai mult de atât, amenzile care se acordă în prezent au fost mărite de 10 ori. Până acum, amenda maximă pentru nerespectarea condiţiilor de protecţie împotriva incendiilor era de 10.000 de lei, acum fiind de 100.000 de lei”, a explicat căpitanul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.