Noile „steluţe” ale gimnasticii româneşti

Ciprian Marinuţ

Gimnastele de la „Şcoala campioanelor” CNS CSS „Cetate” Deva au cucerit toate cele patru titluri de campioane naţionale la individual compus, scoase la bătaie la Campionatele Naţionale Individuale, de la Focşani. Clubul devean a obţinut în total 30 de medalii, adică jumătate din premiile puse în joc, la cele patru categorii de vârstă.

Deva are toate campioanele de junioare
„Fabrica” de campioane de la CNS CSS „Cetate” Deva continuă să inventeze gimnaste de top pe bandă rulantă. Andreea Munteanu (junioare I), Patricia Bec (junioare II), Laura Jurcă (junioare III, nivel IV) şi Adela Florea (junioare III, nivel III) sunt cele mai valoroase şi „complete” gimnaste din ţară, la nivel de junioare. Cele patru sportive de la „Cetate” Deva au cucerit medaliile de aur la individual compus la cele patru categorii de vârstă la care s-a concurat la Campionatul Naţional Individual, desfăşurat în weekend, la Focşani. Pe lângă titlurile de la individual compus, Andreea Munteanu şi Laura Jurcă au fost pe podium şi în toate finalele pe aparate la care au concurat, obţinând în total câte cinci medalii. Patricia Bec a cucerit şi ea patru medalii, iar Adela Florea şi-a trecut în cont trei medalii.

Au luat jumătate din totalul medaliilor
Performanţele „prinţeselor” de la individual compus au fost completate şi de alte medalii cucerite de colegele lor. Ştefania Stănilă (junioare I) a obţinut patru medalii, Mădălina Blendea (patru medalii) şi Andreea Iridon (trei medalii) au fost în top la junioare III-nivel IV, iar Asiana Peng şi-a trecut în cont două medalii, la junoare III – nivel III. „Bilanţul total este de 30 de medalii, din care 13 de aur, nouă de argint şi opt de bronz. Rezultatele sunt foarte bune şi sperăm că vom continua tradiţia de a oferi în continuare materie primă loturilor naţionale ale României”, a spus Adrian Liga, directorul CNS CSS „Cetate” Deva.
„Nivelul competiţional a fost mai ridicat faţă de anii anteriori, multe gimnaste prezentând exerciţii cu grad ridicat de dificultate. Totuşi, câştig de cauză au avut sportivele care au evoluat fără ratări şi cu acurateţe în mişcări şi execuţii”, a spus antrenoarea Adela Popa, de la Cetate Deva, cea  care a avut contribuţii decisive la 19 dintre cele 30 de medalii obţinute de clubul devean. Gimnastele devene participante la CN Individual de la Focşani au fost pregătite de: Adela Popa, Ioan Coroiu, Gheorghe Orban Alexandru Militaru, Lăcrămioara Moldovan, Cristian Moldovan, Cristinel Micu şi Luciana Menciu.

Rezultate tehnice
Junioare I (clasa a VIII-a): Andreea Munteanu (5 medalii) – aur la individual compus, sărituri şi bârnă, argint la paralele şi sol; Ştefania Stănilă (4 medalii) – aur la paralele, argint la sărituri şi bronz la individual compus şi sol.
Junioare II (clasa a VII-a): Patricia Bec (4 medalii) – aur la individual compus şi paralele, argint la bârnă şi bronz la sol.
Junioare III – nivel IV (clasa a VI-a): Laura Jurcă (5 medalii) – aur la individual compus, sărituri, bârnă şi sol, bronz la paralele; Mădălina Blendea (4 medalii) –  aur la paralele, argint la sol şi sărituri, bronz la individual compus; Andreea Iridon (3 medalii) – argint la paralele, bronz la bârnă şi sol.
Junioare III – nivel III (clasa a V-a): Adela Florea (3 medalii) – aur la individual compus şi paralele, argint la bârnă; Asiana Peng (2 medalii) – argint la sol, bronz la paralele.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Victorie pe final de meci

Jiul Petroşani s-a impus cu scorul de 2-1, în meciul din deplasare cu nou-promovata CS Vladimirescu, golul victoriei fiind marcat

Dosarul Medarom, judecat la Alba

Fostul patron al firmei Medarom, din Hunedoara, Dan Balint, a fost prezent în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel...

Blestemul portarilor

Mureşul Deva a fost aproape de un nou rezultat bun în deplasare, însă a fost trădată de o gafă a

Închide