Noi suspecţi de gripă porcină

GRIPA PORCINA - ROMANIA

Adriana Năstase

 Un adolescent de 14 ani din Brad şi un bărbat de 32 de ani din satul Peşteana, de lângă Haţeg, au fost internaţi, ieri, în spitalele din Deva, respectiv Vulcan, după ce medicii au apreciat că bolnavii ar putea avea gripă nouă.
Adolescentul din Brad tuşea, dar medicii au decis ca el să fie izolat, deoarece tatăl băiatului lucrează ca şofer de TIR pe curse internaţionale şi a străbătut ţări în care au fost confirmate cazuri de gripă nouă. „Băiatul tuşeşte, dar nu pare să fie cu risc de îmbolnăvire de gripă nouă. I s-au recoltat probe ce au fost trimise la analize, pentru mai multă siguranţă, având în vedere faptul că tatăl său este şofer pe curse internaţionale, iar acum nu se află în ţară“, a declarat directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

Analize trimise la Bucureşti
Al doilea caz suspect de infecţia cu virusul A/H1N1 este fiul femeii de 55 de ani care a fost internată în spitalul din Hunedoara, bolnavă de gripă nouă. Bărbatul de 32 de ani a venit recent din Italia. El s-a prezentat, ieri, cu o stare de răceală, la spitalul din Petroşani şi apoi a fost internat la secţia de Boli Infecţioase din oraşul Vulcan, având în vedere faptul că mama sa era deja bolnavă de gripă nouă. Tânărului i-au fost recoltate probe ce au fost trimise la analize în Bucureşti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.