Noi soluţii pentru lotul olimpic

2 august 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ciprian Marinuţ

Şase gimnaste şi doi antrenori de la lotul de junioare al României de la Deva au plecat, la finalul săptămânii, în cantonamentul de la Izvorani al senioarelor pregătite de Octavian Belu şi Mariana Bitang. Trei dintre gimnaste şi ambii antrenori sunt de la CNS-CSS „Cetate Deva.

Se caută „sânge proaspăt”

Junioarele Diana Rusu, Beatrice Mărgărit şi Tatiana Geamparoiu, de la CNS-CSS „Cetate” Deva, împreună cu Larisa Iordache (foto), Diana Bulimar şi Ana Maria Bican au fost invitate să facă pasul spre echipa olimpică de senioare. Cele şase gimnaste şi antrenorii Ramona Micu şi Cristian Moldovan s-au alăturat, la finalul săptămânii, lotului condus de Octavian Belu şi Mariana Bitang în cantonamentul de la Izvorani. „Invitaţia a venit din partea Federaţiei Române de Gimnastică la cererea celor doi tehnicieni ai echipei şi este semnul că se caută noi soluţii pentru echipă în perspectiva viitoarelor competiţii majore. Cele şase gimnaste, majoritatea medaliate deja la Europenele de junioare, se vor pregăti cel puţin până în septembrie cu lotul de senioare. Apoi, în cazul în care valoarea şi calităţile le vor permite să facă faţă cerinţelor, ele vor deveni componente ale echipei de senioare”, a afirmat Adrian Liga, directorul Colegiului „Cetate” Deva.

Albaneze la Deva

Rămasă fără şase dintre cele mai valoroare sportive, sala de antrenamente a lotului de junioare de la Deva va găzdui timp de o lună o sportivă şi o antrenoare din Albania. „Riselda Selaj şi antrenoarea Dolores Zekthi se vor pregăti timp de o lună la Deva cu celelalte sportive din lotul de junioare al României. Venirea celor două albaneze la Deva face parte dintr-o colaborare a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român cu forul similar din Albania. În plus, din 16 august, la Deva, va veni în pregătire şi lotul de junioare de la Oneşti. E posibil ca unele gimnaste din acel lot să fie promovate în lotul de la Deva”, a precizat Adrian Liga. Lotul de senioare al României este aşteptat la Deva în jurul datei de 6 septembrie. De aici, toate sportivele vor pleca la Reşiţa, unde va avea loc Campionatul Naţional, programat în perioada 17-19 septembrie. Competiţia de la Reşiţa va fi ultima verificare înainte de Campionatele Mondiale, care se vor desfăşura în perioada 16-24 octombrie, în Olanda.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Dacã nu ne salvaţi, ieşim în stradã”

După trei ore de discuţii, de ameninţări şi de argumente pentru menţinerea în viaţă a mineritului din Valea Jiului, liderii...

Hunedorenii vor avea secţie de dializã

După ce au fost criticaţi de presa locală, aleşii locali PDL, PSD şi PC, din municipiul Hunedoara, au fost de...

Hunedorenii nu se înghesuie să-şi asigure locuinţele

În data de 15 iulie 2010 a fost emisă prima poliţă obligatorie de asigurare a locuinţei de către PAID (Pool-ul...

Închide