Noi restricţii pentru români care vor fi cuprinse într-o ordonanţă militară

Preşedintele Klaus Iohannis (foto) a declarat ieri, marţi că recomandările în cazul epidemiei de coronavirus devin obligaţii.

„Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situaţia să îngrădim, să încetinim răspândirea infecţiei. Astfel, se vor introduce noi restricţii de circulaţie şi noi restricţii pentru români, în sensul că ceea ce a fost până acum o recomandare devine o obligaţie, după principiul stăm acasă“, a spus şeful statului după şedinţa de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi ministrul Sănătăţii, Victor Costache.
El a indicat că oamenii vor putea merge la serviciu şi să-şi facă cumpărăturile necesare. „Am convenit să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică, fiindcă este necesar ca aceste măsuri să fie respectate integral“, a mai spus Iohannis.
Şeful statului a menţionat că s-a decis şi folosirea Armatei pentru gestionarea situaţiei. „Armata va pune la dispoziţie personal care va veni să suplimenteze forţele de ordine publică, Jandarmerie şi Poliţie“, a afirmat Iohannis.
El a reiterat că persoanele cele mai vulnerabile sunt cele de peste 65 de ani. „Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar şi de restricţii speciale şi astfel, pentru a proteja persoanele peste 65 de ani. Pentru aceste persoane se vor introduce restricţii speciale, în sensul că vor trebui în interesul propriu să stea practic tot timpul acasă“, a subliniat Iohannis.
Şeful statului a explicat că aceste măsuri vor fi prevăzute într-o ordonanţă militară, care va fi redactată până la sfârşitul zilei, iar restricţiile vor intra în vigoare începând de astăzi, miercuri.
„Am discutat şi alte măsuri care se cer luate, fie prin ordonanţe de urgenţă ale Guvernului, fie prin hotărâri ale Guvernului, fie prin ordine militare. Aceste restricţii pe care tocmai le-am menţionat vor fi prelucrate în cursul zilei de astăzi într-o ordonanţă militară, care se va finaliza până la sfârşitul acestei zile şi restricţiile, dragi români, vor intra în vigoare începând de mâine“, a spus Iohannis.
Fiind întrebat la anunţul preşedintelui Iohannis că persoanele în vârstă de peste 65 de ani urmează să stea tot timpul în casă, prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat, marţi seară, în cadrul unei conferinţe de presă, că va exista un interval orar în care persoanele în vârstă de peste 65 de ani vor putea ieşi din casă, pentru a se putea aproviziona cu produsele necesare.
„Va exista un interval orar în care pensionarii se vor putea deplasa. Chiar ne impunem, ca obiectiv, să le asigurăm servirea aproape exclusivă în magazinele alimentare, în farmacii, pentru persoanele de peste 65 de ani, astfel încât să nu interacţioneze cu alţi cetăţeni“, a spus premierul Ludovic Orban. (Agerpres)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
A încălcat ordinul de protecţie şi a sfârşit în arest

Agresorul are 45 de ani şi este din comuna Vaţa de Jos. Acesta şi-a terorizat concubina şi nu mai avea

A sărit cu maşina în Pârâul Băniţa

Viteza prea mare cu care circula un tânăr din Deva, în condiţiile în care drumul era alunecos, a stat la

Hoaţe din Deva prinse la furat în Alba

O deveancă se folosea de două copile la furat şi ar fi cutreierat zona de vest a ţării. Intra în

Închide