Categories: Comunitate

Noi locuri de joacă în municipiul Hunedoara

Oana Mihnea

În şedinţa de vineri a Consiliului local Hunedoara au fost supuse aprobării proiecte de hotărâre referitoare la viitoarele investiţii în municipiu. Administraţia locală îşi propune ca în acest an să amenajeze nici mai mult nici mai puţin decât nouă locuri de joacă pentru copii.

De fapt, proiectele de hotărâre au presupus aprobarea studiilor de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea spaţiilor verzi şi a locurilor de joacă în nouă puncte din municipiu. Este vorba despre strada Poştei, strada Căprioarei la blocul K5, Piaţa Eliberării, strada Bucegi la blocul K4, strada Pinilor la blocul 40, strada Runcului la blocul K6, strada Trandafirilor la blocul 17 şi blocul 12 (zona ANL) şi strada Zambilelor. Durata de realizare a acestor proiecte este de cinci luni şi presupune asfaltare, montare de dale şi tartan, bazin de nisip, amenajare zonă verde şi mobilier aferent. Costurile se ridică pentru fiecare obiectiv în parte la aproximativ 100.000 lei.
„Este foarte bine că le facem, dar ar trebui să ne uităm puţin şi la sume. Mi se par nişte costuri foarte mari“, a precizat în şedinţă Maria Mornea, consilier local. De asemenea, şi Claudiu Voinia, tot ales local, a dorit să puncteze faptul că nu înţelege de ce aceste investiţii au fost împărţite pe bucăţele şi nu s-a putut face un singur proiect mare. „Nu cumva este vorba despre încredinţare directă?“, a întrebat Claudiu Voinia. Reprezentanţii Direcţiei Tehnice din cadrul primăriei au explicat faptul că spaţiile verzi şi locurile de joacă nu puteau fi incluse într-un singur proiect, pentru că este vorba despre obiective diferite, cu caracteristici diferite şi proiecte tehnice diferite.
În final, toate cele nouă puncte de pe ordinea de zi au trecut cu unanimitate de voturi din partea consilierilor locali.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

Bujoara, văcuța norocoasă salvata de pompieri

Ce au făcut colegii noștri brădeni de Sfântul Andrei?, informeaza pompierii hunedoreni. “De cum s-a…

2 zile ago

Ziua Națională a României

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara - Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat…

4 zile ago

MESAJ 1 DECEMBRIE

În urmă cu 104 ani, la 1 decembrie 1918, România s-a născut sub semnul unității…

4 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că este o bătaie de joc într-o instituție de pe la noi, unde…

5 zile ago

Bulina albă

George Găman, directorul general al INSEMEX Petroșani Pentru că institutul de cercetare pe care-l conduce…

5 zile ago

Bulina neagră

Vasile C., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost condamnat pentru act sexual cu o…

5 zile ago