Un nou pas pentru reabilitarea blocurilor sociale din Hunedoara

Adriana Năstase

Consilierii locali ai municipiului Hune­doara au aprobat ieri, în unanimitate, docu­mentaţiile tehnice pentru lucrările de inter­venţie necesare reabilitării blocurilor so­ciale administrate de Primărie şi tra­nsfor­mării fostei Şcoli Generale Nr. 10 în „Centru pentru servicii sociale”.

Investiţie de 2 milioane de euro
Este vorba despre blocul G2 de pe strada Nicolae Bălcescu, blocul G9 de pe strada Eliberării şi scara A a blocului K4 de pe strada Ştrandului (în cealaltă jumătate a blocului amintit existând doar apartamente proprietate privată).
Cele trei imobile amintite vor beneficia de anvelopare termică, hidroizolarea acoperi­şurilor, centrale termice (în apartamentele cu 2 sau 3 camere), respectiv convectoare electrice (pentru locuinţele cu o cameră), sistem de distribuţie a agentului termic, ra­diatoare, boilere electrice, reabilitarea insta­laţiei de iluminat, înlocuirea reţelei interioa­re de apă, obiecte sanitare şi uşi noi la intrarea în apartamente.
Valoarea investiţiei se ridică la apro­ximativ 2 milioane de euro.
Tot ieri Consiliul Local a aprobat do­cu­mentaţia DALI şi pentru reabilitarea şi transformarea fostei Şcoli Generale nr. 10 în „Centru pentru Servicii Sociale”. Aici se vor derula lucrări, în general, similare cu cele menţionate în cazul blocurilor sociale, cu deosebirea că imobilul va avea şi instalaţie de supraveghere video, precum şi facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi. Valoarea acestei investiţii se ridică la aproximativ 1,4 milioane de euro.
Ambele investiţii vor fi făcute cu bani euro­peni prin intermediul Grupului de Acţiune Locală „Corvinia Hunedoara”, proiect iniţiat şi contractat tot de Primăria municipiului.
„Ştiu că problemele sunt urgente dar, nu avem încotro, trebuie să urmăm mai multe etape până la momentul în care vom avea banii şi ne vom putea apuca efectiv de lucru. Cert este însă că aceste investiţii se vor finaliza până la finalul acestui mandat. E nevoie să avem condiţii de trai civilizate în blocurile sociale şi e nevoie de un centru pentru servicii sociale dedicate atât copiilor, cât şi persoanelor vârstnice la fosta Şcoală Generală Nr. 10, unitate care a fost închisă în urmă cu un deceniu, în urma unei decizii a Ministerului Educaţiei. Tot prin GAL Urban Corvinia vom mai reabilita şi un etaj al fostei Şcoli Generale Nr.1, unde va funcţiona un centru de formare profesională, şi vom ame­naja patru locuri de joacă: unul în Hăşdat, altul la fosta Şcoală Generală nr. 11, un al treilea în Micro 7, lângă fosta Şcoală Gene­rală 9, iar un al patrulea în curtea fostei Şcoli Generale 9”, declară primarul munici­piului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

6 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

6 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

6 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

6 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

6 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

6 ore ago