Comunitate

Petrila: Opt noi finanțări câștigate pentru comunitate

Magdalena Șerban

Recent, primarul orașului Petrila, Vasile Jurca (foto), a semnat nu mai puțin de opt contracte de finanțare, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), la sediul Minis­te­rului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) din București. Valoarea totală a acestora este de 57.540.000 de lei.

Fonduri nerambursabile
Au fost accesate mai multe compo­nen­te al programului, tocmai în ideea de a cuprinde o paletă cât mai largă a nevoilor populației. Astfel, pe Com­po­nenta 5 – Valul Renovării, pentru pro­iectul „Eficientizare energetică clădiri rezidenţiale în oraşul Petrila – Etapa XV”, contractul de finanțare obținut are o valoare de 24.796.000 de lei. Acesta presupune eficientizarea termică a blocurilor cu nr.25, 30, 32, 54, 55, 56 și 57 de pe strada 8 Martie şi blocul B9 de pe strada Muncii. Pe Componenta 10 – Fondul social, în scopul creşterii efi­ci­en­ţei energetice, au fost semnate con­trac­tele de finanțare pentru alte șase pro­iec­te. Primul semnifică „Lucrări de in­­ter­venţie la Spitalul de Urgenţă Petroşani – structură Centrul de Să­nătate multi­func­ţional Petrila din oraşul Petrila”, cu o valoare de 6.695.970 de lei. Al doilea implică „Lucrări de in­ter­ven­­ţie la Colegiul Tehnic Constantin Brâncuşi din oraşul Petrila”, cu o valoare de 8.217.150 de lei. Cel de-al treilea repr­e­zintă „Lucrări de in­ter­venție la Colegiul Tehnic Constantin Brâncuşi – Structura Şcoala Gimnazială nr. 5 din orașul Petrila”, în sumă de 6.654.936 de lei. Apoi, un altul vizează „Lucrări de inter­ven­ție la ”Școala Gimnazială I.D.Sîrbu din orașul Petrila”, cifrând 5.760.770 de lei. De asemenea, s-a obținut eligibi­li­ta­te și pentru „Lucrări de intervenţie la clă­direa Atelier şcoală oraş Petrila”, cu o valoare de 2.489.890 lei. Totodată, vor fi exe­cu­tate „Lucrări de intervenţie la Şcoala Gim­nazială I.D. Sîrbu Petrila – Structură Şcoala Gimnazială nr. 6 din oraşul Petrila”, în baza unui proiect de 5.861.290 de lei. Tot pe aceeași Com­po­nentă 10 – Fondul social, a fost sem­nat și contractul de fi­nan­țare pentru „Sistem inteligent de management urban Petrila”, în valoare de 2.930.000 de lei. ”Urmează atribui­rea proiectării și scoaterea la licitație pentru executarea lu­crărilor. Menționez că mai avem de­puse cereri de finanțare pen­tru eficien­ti­za­rea energetică a clă­dirilor, după cum urmează: pentru blo­curile 10, 11, 12, 16, 17, 21, 22, 24, 34, 35, 36 și 53 de pe strada 8 martie, blocul 36D de pe stra­da Tudor Vladimirescu, blocurile 2 și 3, strada Al Sahia, blocul 66, strada Re­pu­blicii, blocul 7 de pe strada 6 August, acestea aflându-se acum în procesul de evaluare”, a anunțat primarul Vasile Jurca. Conform edilului, aces­tea nu sunt singurele inves­ti­ții care vor rula în urmă­toa­rea perioadă, în paralel des­fă­șurându-se și altele, însă fie din visteria proprie, fie din alte surse de fi­nan­țare (alte axe). Astfel, orașul trece la un alt nivel de modernizare și dezvoltare.

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

ANUNȚ ÎN VEDEREA ACORDĂRII SPRIJINULUI MATERIAL  TICHETE SOCIALE PE SUPORT MATERIAL ȘI PACHETE CU PRODUSE…

o oră ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

21 de ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

21 de ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

21 de ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

21 de ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

21 de ore ago