Categories: Comunitate

Volumul „Pe trecerea timpului“, de Emil Hurezeanu, lansat la Deva

Magdalena Şerban

În organizarea Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu”, ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, şi-a lansat sâmbătă la Deva cel mai nou volum, intitulat „Pe trecerea timpului. Jurnal politic românesc 1996-2015” şi apărut la Curtea Veche Publishing. Lucrarea conţine articole publicate în perioada 1996 – 2015 şi ilustrează evoluţia societăţii româneşti în ultimii 20 de ani.

„Cartea este o antologie de texte rostite la microfoanele posturilor de radio unde am lucrat mulţi ani, la Europa Liberă şi la Deutche Welle, apoi sunt multe conferinţe, intervenţii — care n-au fost publicate niciodată – şi ele rostite. (…) … este o panoramă a ultimelor două decenii de politică românească şi are o abordare atât pe verticală, spre trecut, cât şi pe orizontală, spre celelalte ţări şi societăţi“, a spus Emil Hurezeanu, la lansare.
„Istorie, diplomaţie, politologie, toate se îngemănează în textele din acest volum şi ne dezvăluie personalitatea unui intelectual frământat de problemele ţării sale, dar şi ale lumii. Cu acest prilej şi în faţa unui public extrem de numeros, domnului Emil Hurezeanu i-a fost oferită, din partea instituţiei noastre de cultură, o Diplomă de Excelenţă pentru analizele riguroase, competente şi echilibrate ale vieţii politice româneşti şi internaţionale. De asemenea, o Diplomă de Excelenţă s-a acordat şi doamnei Iren Arsene, director al editurii Curtea Veche Publishing, pentru contribuţia de excepţie la promovarea unor cărţi şi autori cu mare impact la publicul cititor“, a precizat Sebastian Bara, directorul Bibliotecii Judeţene. De la eveniment nu a lipsit sesiunea de autografe, ocazie cu care cei prezenţi au putut purta un scurt dialog cu autorul.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Scandal porno la Colegiul „Iancu de Hunedoara”

Scandal la Colegiul „Iancu de Hunedoara” din municipiul Hunedoara, unde un profesor de muzică, Mihai…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

2 zile ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

2 zile ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

2 zile ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

2 zile ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

2 zile ago