Categories: ActualitateFlash

Locuri de joacă moderne, multifuncţionale şi prietenoase pentru copiii din municipiul Hunedoara

Pentru a le oferi copiilor locuri de joacă bine întreţinute şi dotate cu diverse echipamente specifice (complex multifuncţional joacă, leagăne, rotative, bazin nisip etc.), unde să-şi petreacă timpul liber în mod plăcut şi în siguranţă, la finele lunii ianuarie, la propunerea primarului Viorel Arion, Consiliul local Hunedoara a adoptat proiectele de hotărâre care aveau ca obiect aprobarea studiilor de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea spaţiilor verzi şi a locurilor de joacă în nouă puncte din municipiu.
Este vorba despre locuri de joacă prevăzute a se construi în strada Poştei, strada Căprioarei la blocul K5, Piaţa Eliberării, strada Bucegi la blocul K4, strada Pinilor, la blocul 40, strada Runcului la blocul K6, strada Trandafirilor la blocul 17 şi blocul 12 (zona ANL) şi strada Zambilelor. Durata de realizare a acestor proiecte este de cinci luni şi presupune asfaltare, montare de dale şi tartan, bazin de nisip, amenajare zonă verde şi mobilier aferent. Costurile se ridică pentru fiecare obiectiv în parte la aproximativ 100.000 lei.
Astăzi vom prezenta două din locurile de joacă pe care Primăria Hunedoara le va amenaja în acest an în municipiu. Este vorba de cel care va fi construit pe strada Bucegi nr. 8, bl. K4 (în suprafaţă de 708,42 mp) şi cel din Piaţa Eliberării (în suprafaţă de 1.230,43 mp).
Lucrările pentru realizarea acestor obiective vor consta în amenajarea unei suprafeţe pe care se vor planta arbori şi arbuşti, se vor amenaja alei, se vor monta jocuri specifice locurilor de joacă în aer liber şi bănci, şi realizarea iluminatului prin montarea de stâlpi de iluminat alternativ (panouri fotovoltaice). În zona destinată locului de joacă se vor monta complexe de joacă (ce cuprind platforme şi scară cu diferite înălţimi pentru urcat-coborât, tobogan pentru alunecare, turn de observaţie pentru supraveghere), leagăne şi rotative. Totodată, în zona verde se va planta material dendro-floricol. Este vorba de arbori foioşi şi răşinoşi, arbuşti foioşi şi răşinoşi, gazon şi plante perene.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

18 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

2 zile ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

2 zile ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

2 zile ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

2 zile ago