Categories: ExclusivFlash

Arena Platoş Păltiniş, cel mai prietenos complex de schi, snowboard şi săniuş, destinat familiilor

Mircea Lepădatu

Nu ştim câţi hunedoreni, care ar vrea să-şi petreacă un weekend sau o minivacanţă de câteva zile, împreună cu întreaga familie, la munte, la schi sau săniuş, ştiu că doar la 125 de kilometri de Deva, pe drum foarte bun, se află un complex de sport şi sănătate destinat în primul rând familiilor. Este vorba de Arena Platoş, din Staţiunea Păltiniş, judeţul Sibiu. După ce ne-am documentat la faţa locului, timp de trei zile, într-un weekend trecut, suntem în măsură să vă recomandăm acest resort de sporturi de iarnă, gândindu-ne că nu o să vă dezamăgim.

Tirolul de la intrarea în Păltiniş
Arena Platoş Păltiniş este cel mai nou mountain resort din judeţul Sibiu, situat la 30 kilometri de municipiul Sibiu şi la un kilometru de Staţiunea Păltiniş. Precizăm că Staţiunea Păltiniş este cea mai veche staţiune montană din ţară, întemeiată în anul 1894, de către Societatea Carpatina Ardeleană a Turiştilor şi este staţiunea montană situată la cea mai mare altitudine, 1442 metri.
Complexul de schi si snowboard Arena Platoş Păltiniş, altitudine 1368 metri, şi-a deschis pentru prima dată porţile în urmă cu cinci ani de zile. De fapt, ne spune Ioana Chitea, directorul general al complexului, Arena Platoş are modelul celebrelor resorturi de schi din Tirolul austriac, deoarece principalul investitor  este Martin Freinademetz, un austriac din Innsbruck, fost campion mondial la snowboard. Deci, putem spune că Arena Platoş de la Păltiniş, este deja un miniresort de sporturi de iarnă, precum cele din Tirolul austriac. Singurul din ţară. Aici găseşti calitate austriacă, la preţuri româneşti. Şi este bine de ştiut că Arena Platoş are o strânsă legătură cu regiunea Fugen/Kaltenbach din cunoscuta vale Zillertal a Tirolului austriac.

Deocamdată, cinci pârtii
La Arena Platoş funcţionează, deocamdată, cinci pârtii. Nu sunt foarte lungi şi nici  foarte potrivite pentru schiorii cu mare experienţă, amatori de senzaţii tari, ci numai bune pentru schiorii începători şi cei de nivel mediu. Vi le prezentăm în continuare:
1. Pârtia A – PLATOŞ: lungime 520 m, diferenţa de nivel 75 m, capacitatea de transport 1 200 pers./oră.
2. Pârtia B1 – PANORAMA SIBIULUI: lungime 600 m, diferenţa de nivel 100 m, capacitatea de transport 1.200 pers./oră.
3. Pârtia B2 – POIANA POPLĂCII: lungime 600 m, diferenţa de nivel 100 m, capacitatea de transport 1.200 pers./oră.
4. Pârtia D – ARENA: lungimea 240 m, diferenţa de nivel 35 m, capacitatea de transport 500 pers./oră.
5. Pârtia E – SOARELUI: lungime 640 m, diferenţa de nivel 75 m.

Tunuri de zăpadă, telescaun şi teleschi
Pârtiile sunt dotate cu şapte tunuri de zăpadă care garantează zăpada. În acest moment, pârtiile cu nocturnă sunt deservite de patru teleschiuri, un telescaun şi două benzi rulante, destinate atât relaxării fluxului de schiori şi snowboarderi, cât şi celor care doresc să folosească pârtia de sănii dotată cu nocturnă sau să facă o urcare şi coborâre fără echipament. Arena Platoş are şi cel mai modern fun-park din România cu nocturnă, construit pe trei platforme, fiecare numărând câte trei elemente de dificultate mică, medie si avansată.
Şcoală de schi de excepţie
Trebuie să subliniem că Arena Platoş Păltiniş a fost conceput de la bun început ca un complex de sport şi sănătate destinat în primul rând familiilor.
Şcoala de schi este una dintre cele mai bune din ţară, cu profesori bine pregătiţi şi care oferă cursanţilor rezultate foarte bune. Există aici grădiniţa pe schi, destinată copiilor în vârstă de peste trei ani.
Şcoala de schi are 12 instructori calificaţi şi atestaţi care oferă servicii pentru toate nivelele tehnice ale schiului alpin şi snowboard: începător, intermediar şi avansat.  Precizăm că la dispoziţia celor mici există două pârtii de începători, unde pot descoperi tainele schiului şi totodată, pentru ei a fost pregătită şi Aleea cu Poveşti, o promenadă pe care copiii se pot întâlni cu figurine din cele mai cunoscute poveşti şi desene animate.

Centrul de închirieri vă oferă tot echipamentul
Centrul de închirieri a fost, de asemenea, dotat cu echipamente de foarte bună calitate şi cu o gamă de mărimi ce acoperă de la cei mai mici schiori, până la schiorii si snowboarderii avansaţi. Deci, dacă nu aveţi echpamentul adecvat, nu vă faceţi probleme. Aici puteţi închiria, la preţuri rezonabile, tot ce doriţi, de la schiuri de toate lungimile, la clăpari, beţe, căşti de protecţie, placă de snowboard şi boots, şi sanie sau zipfelbob.

Concursuri peste concursuri
Deja, Arena Platoş Păltiniş a devenit cunoscut ca un loc de distracţie garantată. În fiecare weekend, aici au loc concursuri sportive, unele destinate profesioniştilor, altele destinate inclusiv familiilor. Se organizează aici şi concursuri ceva mai trăznite, cum sunt deja faimosul  Bikini Race (concurs pe schiuri în bikini, destinat sexului frumos) sau Slide and Freeze, întrecerea în care concurenţii trebuie să traverseze pe schiuri sau pe placă un lac artificial construit la baza pârtiei.
Party-urile şi concertele ce au loc la Arena Platoş au devenit legendare, Apres Ski Bar-ul, care şi-a dublat capacitatea,  fiind plin până la refuz de fiecare dată când sus la pârtie au loc asemenea evenimente.

Pachete complete, atractive
Cum în imediata apropiere a resortului Arena Platoş există numeroase pensiuni, vile şi hoteluri, care oferă condiţii optime de cazare şi masă – ca de pildă vilele Romantic, cu restaurantul Belvedere –  Cei de aici oferă pachete de schi de cinci zile, începând de la 99 de euro, pachete ce includ, cazare, skipass, instructor. Mai precizăm că resortul deţine o parcare de 400 de locuri, la care se adaugă posibilitatea de a-ţi parca maşina la hotelul în care te cazezi.

Ce evenimente urmează:
Vă prezentăm în continuare cele mai importante evenimente şi concursuri organizate la Arena Platoş până la închiderea sezonului de iarnă.
Cupa Consulatului Austriei – 6 februarie, 2016
Winter tour – 15 februarie
Cupa Energeticianului – 20 februarie
Dragobetele pe schiuri – 24 februarie
Bikini Race – 6 martie
Slide & Freeze – 13 martie
Zilele tradiţionale al Platoşului – 19 martie 2016, care încheie sezonul de iarnă.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

3 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

3 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

3 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

3 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

3 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

3 ore ago