Comunitate

Noi investiţii la spitalul din Orăştie

04-Ovidiu-Balan-Primar-OrastieMagdalena Şerban

Început din 2012, procesul investiţional aferent modernizării şi dotării medicale a Spitalului Municipal Orăştie continuă şi în anul curent. În următoarea perioadă, cu bani de la minister şi cofinanţare locală, urmează să se concretizeze un program complex de reabilitare.

„Se vor face reparaţii capitale la blocul operator din cadrul secţiei Chirurgie şi modernizări la etajul trei, ce găzduieşte secţiile de Psihiatrie, viitorul compartiment de Oncologie şi Obstetrică-Ginecologie-Nou Născuţi. Oncologia presupune lucrări ample de reamenajare a spaţiilor. Până acum, funcţiona doar cabinetul de Oncologie şi puteam oferi pacienţilor doar spitalizare de zi, dar am cerut şi avizul pentru un compartiment de spitalizare continuă, cazuistica determinându-ne să ne aliniem acestui demers. DSP-ul ne-a dat acordul pentru etajul al treilea”, a precizat Graţiela Achim, managerul Spitalului Municipal Orăştie.
În ce priveşte susţinerea materială a proiectului de reabilitare, edilul-şef al municipiului, Ovidiu Bălan (foto), spune că implică şi un mic efort din bugetul local. „Valoarea a 11 procente din suma totală de 3.050.000 de lei trebuie să o asigurăm de la municipalitate, restul de 89 la sută însemnând bani ce provin de la Ministerul Sănătăţii. Pe lângă lucrările de reparaţii capitale şi modernizare, mai sunt prevăzute dotări ale punctului de sânge, ale blocului operator (masă de operaţie, aparat de anestezie, lampă scialitică şi lampă bactericidă), paturi pentru Terapie Intensivă, echipamente pentru Oftalmologie, pentru Cardiologie (EKG, Holter cardiac, monitoare funcţii vitale) şi pentru Oncologie (injectomate, infuzomate şi aparate de hrănire). Primele memorii referitoare la acest proiect le-am făcut către minister în primăvară, unde am fost înţeleşi, iar la recenta rectificare bugetară am aflat că am fost prinşi în programul de investiţii pe partea de sănătate”, arată primarul din Orăştie.

One thought on “Noi investiţii la spitalul din Orăştie

  • Si medicii anestezisti de unde ii aduce?!
    A inceput cumva campania electorala?
    Daca tot asa o tineti cu minciunile……

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura