Noi coordonate de cooperare între OMV Petrom şi Insemex Petroşani privind securitatea muncii

Magdalena Şerban

De curând, câţiva specialişti de la OMV Petrom au avut o serie de discuţii cu cercetători de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – Insemex Petroşani, în cadrul unei vizite efectuate la unitatea din Valea Jiului.

Obiectivul l-a constituit dezvoltarea unor noi relaţii de cooperare în vederea îmbunătăţirii nivelului de securitate şi sănătate în muncă, cu precădere în ce priveşte Divizia Upstream a companiei petroliere, a cărei activitate principală o reprezintă explorarea, respectiv producţia de ţiţei şi gaze.
„Am avut ca oaspeţi atât reprezentanţi ai OMV Petrom de la sediul central, cât şi specialişti din rândul zonelor de producţie, acestora fiindu-le prezentate în detaliu întreg portofoliul de activităţi desfăşurate de către noi, precum şi infrastructura de cercetare deţinută de instituţia noastră. De asemenea, delegaţia a vizitat incinta Minei Petrila, unde au fost inaugurate Statuia Salvatorului şi Muzeul Salvatorului, acestea reprezentând un omagiu adus victimelor din subteran de-a lungul anilor. Au mai fost vizitate fosta Bibliotecă a Minei Petrila şi Mina şcoală. Astfel, ca o concluzie a întrunirii, pot spune că am reuşit să abordăm noi direcţii şi posibilităţi de extindere a colaborării. Sănătatea şi securitatea în muncă rămân polii noştri de interes major, salvarea de vieţi constituind cel mai important palier de cercetare. Salutăm interesul manifestat de către OMV Petrom şi le dorim succes în activitatea desfăşurată“, a afirmat dr. ing. Artur Găman (medalion), directorul general al Insemex Petroşani şi preşedinte al Asociaţiei Salvatorilor Minieri şi de Suprafaţă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.