Noi acuzaţii pentru judecătorul Valentin Popescu

Pe lângă primele acuzaţii, formulate de procurorii anticorupţie, au ieşit la iveală şi alte două presupuse infracţiuni comise de magistratul Valentin Popescu, din Petroşani. Hunedoreanul este acuzat acum şi de abuz în serviciu, dar şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

A falsificat semnături

În rechizitoriul întocmit împotriva fostului vicepreşedinte al Judecătoriei Petroşani, există şase capete de acuzare. Astfel, se specifică în rechizitoriu, în 2007, magistratul hunedorean a făcut demersuri pentru achiziţionarea, prin interpus, a unui apartament ce fusese scos la licitaţie publică, urmare a executării silite, pentru neplata cheltuielilor de întreţinere. Ce nu se ştia până acum este faptul că, pentru a deveni proprietarul apartamentului, judecătorul a falsificat semnătura intermediarului. De asemenea, pentru a intra în posesia acelui apartament, judecătorul Valentin Popescu a pronunţat o soluţie într-un dosar civil, având ca obiect autorizarea pătrunderii în încăperi, deşi avea obligaţia de a se abţine de la judecarea unei astfel de cauze. Pe lângă aceste fapte, magistratul hunedorean mai este acuzat şi pentru cumpărare de influenţă, luare de mită şi trafic de influenţă în formă continuată. (L. Botici)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Mureşul nu scapă de meciul cu UTA

Echipa deveană a ratat câştigarea la masa verde a partidei cu UTA, întrucât clubul arădean a obţinut păsuire din partea

„Ştiinţa” a revenit la viaţă

Echipa de rugby Ştiinţa Petroşani a reuşit al doilea succes de la revenirea în Divizia Naţională, câştigând, sâmbătă, pe teren...

Accident stupid, cu urmări grave

Un militar din judeţul Bihor a fost victima propriei sale neatenţii, din cauza căreia a ajuns sub roţile maşinii în

Închide