Nistor a decis: Bretean va fi demis!

02 sanatoriuSorina Popa

Managerul Sanatoriului de Pneumoftiziologie din Geoagiu, Dorel Bretean, a fost amendat cu suma de 2.000 de lei de către inspectorii DSP, după controlul efectuat la unitatea pe care încă o conduce. De asemenea, a fost suspendată activitatea blocului alimentar de la sanatoriu, până la remedierea deficienţelor, a afirmat, ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor.
Maşină de spălat vase, pe post de bibelou
„Am efectuat controlul la Sanatoriul din Geoagiu în urma unor reclamaţii pe care le-am primit la Consiliul Judeţean. Nu vreau ca judeţul Hunedoara să ajungă să fie dat pe posturile de televiziune din cauza neregulilor din unităţile medicale. Nu pot sta pasiv la ce se întâmplă în unităţile aflate în subordinea CJ. Ce am constatat în urma verificării de la Sanatoriul din Geoagiu? Condiţii improprii de prepare a hranei. În 2015, s-a achiziţionat o maşină de spălat vase, dar ea nu a fost pusă în funcţiune nici până astăzi. Apă caldă la bucătărie nu este de un an de zile, nu de două zile, cum a spus managerul. Aduc apa caldă de la etajul clădirii, cu  liftul, spală vesela fără ca în prealabil ea să fie dezinfectată, având în vedere că o folosesc şi bolnavii TBC. Ni s-a transmis că managerul a găsit rapid resurse financiare, cumpărând un boiler electric, ca să aibă apă caldă. Minciună! L-am întrebat pe manager când a achiziţionat boilerul respectiv şi el mi-a răspuns că de multă vreme şi deja el funcţionează. Ştiţi când l-a cumpărat? În urmă cu câteva zile, am văzut factura. Apoi, magazia de alimente funcţionează în condiţii improprii, materialele de protecţie sunt insuficiente, având în vedere că aici există risc bacteriologic mare. În vestiare e mai rău ca într-un grajd. Depozitul de medicamente nu poate fi folosit, deoarece este igrasie acolo. La laborator nu se respectă circuitul probelor luate de la pacienţi, la spălătorie, echipamentele au grad mare de uzură. În fine, situaţia ce mai groaznică este la morga sanatoriului. Vă vine sau nu să credeţi, în sanatoriu există o singură targă, cu care se transportă atât pacienţii vii, cât şi morţii. Cum se poate simţi un pacient în viaţă, când trebuie să fie transportat cu aceeaşi targă cu care se duc cei care mor aici?”, a declarat, ieri, în conferinţa de presă, Nistor.
„A trecut la ALDE imediat după ce a aflat că verificăm activitatea”
Preşedintele CJ Hunedoara a declarat în conferinţa de presă că managerul Dorel Bretean a ţinut doar două şedinţe operative în acest an. „În anul 2014, a ţinut patru operative, cu personalul din sanatoriu, în 2015, din septembrie, nu a mai fost nici o şedinţă acolo. Schimb 10 directori pentru 10 bucătării, dacă e nevoie. Pacienţii nu trebuie să fie trataţi mai rău ca animalele, iar managerul are obligaţia să facă tot ce poate să fie condiţii bune. Dacă nu, nu mai stă manager, indiferent cine este el”, a spus şeful CJ Hunedoara.
„Aveam informaţia că el nu a raportat toate arieratele unităţii. Când l-am întrebat dacă sunt arierate, managerul a răspuns că nu sunt. I-am spus să ne dea o hârtie din care să rezulte asta. A minţit, din nou. Când am cerut să văd documentele, am găsit că totalul arieratelor neraportate este de 252.627 de lei. Managerul nu a raportat niciodată arieratele respective, la CJ”, susţine Laurenţiu Nistor.
„Managerul Dorel Bretean a trecut la ALDE, de la PNL, după ce l-am trimis pe consilierul meu să-i avertizeze că se vor face controale, în speranţa că-şi va menţine postul de conducere. A văzut că nu mai ţine cu vrăjeală şi a trecut la ALDE. Nu mă interesează la ce partid este, dacă nu îşi face datoria, nu poate sta pe post. La asemenea metode de indus în eroare, nu cred că un manager mai poate rămâne în funcţie”, a adăugat Nistor.

7 comentarii la „Nistor a decis: Bretean va fi demis!

 • 25 august 2016 la 20:34
  Permalink

  Dar LAZA de ce nu a fost demis si tras la raspundere?!

 • 25 august 2016 la 21:34
  Permalink

  BRAVO DL NISTOR! Da pe ei!

 • 25 august 2016 la 23:09
  Permalink

  Tare tractoristul „ales”, se pricepe la medicina mai tare ca Elena Ceausescu

 • 25 august 2016 la 23:26
  Permalink

  Dar la Branisca la domnul director Surgent cand vine controlul? Sau e protejat de ALDE?

 • 26 august 2016 la 7:52
  Permalink

  Hmmmmmmm……curva e si politica asta, pina acum citeva luni cred ,managerul B.D. era laudat saptaminal prin ziare pentru investitiile care le face si pentru modul admirabil cum conduce sanatoriu, acuma gata ,nu mai este buna mincarea.

 • 26 august 2016 la 8:40
  Permalink

  Comunismu’ no muritu’ ! La ceva polimeri nu se baga tov. nistor ? 🙂

 • 26 august 2016 la 13:28
  Permalink

  @Kusturica: Comunismul a fost invins. Comunistii au biruit.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare