Comunitate

Ninsori abundente, cel puţin până diseară

Cristina Ghenea

Furia naturii a lăsat în pace judeţele din sud şi din sud-estul ţării şi s-a mutat în partea de centru, vest şi nord-vest. Un număr de 11 judeţe, printre care şi Hunedoara, se află de aseară sub cod galben de ninsori.

Primăriile trebuie să ia măsuri
Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în judeţele afectate, stratul nou de zăpadă depus va depăşi local 10-15 centimetri şi izolat, 25 de centimetri. De altfel, vântul va prezenta intensificări, rafalele depăşind 50-60 de kilometri pe oră şi va viscoli zăpada. Atenţionarea este valabilă până în această seară, la ora 18, iar meteorologii au anunţat că la noapte, temperaturile vor coborî până la -15 grade Celsius. „În cursul zilei de astăzi (n.r. ieri), a fost transmisă o notă tuturor primăriilor din judeţ, pentru luarea măsurilor necesare în vederea prevenirii unor situaţii deosebite, cauzate de această atenţionare meteorologică. Principalele măsuri vizează asigurarea stocurilor cu material antiderapant, menţinerea stării de funcţionare a utilajelor de deszăpezire şi asigurarea de personal necesar pentru desfăşurarea activităţilor de curăţare a drumurilor, de supraveghere şi coordonare a acestor activităţi. De asemenea, situaţia trebuie urmărită cu atenţie, pentru a declanşa operaţiunile de deszăpezire în timp real, atunci când se impun”, a declarat Diana Fulop, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Hunedoara.

Încă o şcoală închisă în judeţ
Cei 214 elevi de la Şcoala Generală din Bretea Română nu fac astăzi cursuri, deoarece microbuzul care ar trebui să îi aducă la şcoală nu poate circula pe drumurile acoperite de zăpadă. „Şoferul susţine că microbuzul derapează şi că este periculos să circule, astfel că, s-a luat decizia ca şcoala să fie închisă până când drumul va fi îndeajuns de curat, încât să nu pună în pericol circulaţia”, a declarat Livia Vlad, purtătorul de cuvânt al IŞJ Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura