Nicu Vlad se retrage din conducerea Federaţiei internaţionale

Preşedintele Federaţiei Române de Haltere, Nicu Vlad, şi-a anunţat retragerea din funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Haltere (IWF) până la finalizarea anchetei care îl vizează şi în cadrul căreia este acuzat de ”complicitate şi manipulare” în privinţa dopajului din cadrul forului mondial.
Nicu Vlad este acuzat că ”a permis unui sportiv suspendat să concureze şi să câştige o medalie la JO de la Londra din 2012” şi a transmis într-o scrisoare adresată conducerii IWF că ”se retrage” până când cazul formulat împotriva sa va fi încheiat, notează portalul Inside the Games.
Totodată, Nicu Vlad, campion olimpic în 1984, la Los Angeles, a demisionat din func­ţia de delegat tehnic pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce Federaţia Română de Haltere a fost suspendată.
Decizia lui Nicu Vlad vine la o zi după ce preşedintele Federaţiei Europene de Haltere (EWF), turcul Hasan Akkus, acuzat şi el de Agenţia Internaţională de Testare (ITA), după o anchetă de opt luni legată de dopajul din haltere, a demisionat.
Este posibil ca şi alţi membri ai Execu­ti­vu­lui IWF să îşi anunţe plecarea în cadrul unui Congres programat în aceste zile, după cum relatează directorul executiv al Federaţiei americane de haltere (USAW), Phil Andrews.
Luna aceasta, Federaţia Internaţională de Haltere a impus o suspendare de un an Fe­de­raţiei Române de Haltere din cauza mai multor cazuri de încălcări ale regulamentului antidoping, sancţiune care privează parti­ci­parea halterofililor români la Jocurile Olim­pice de la Tokyo (23 iulie-8 august), această sancţiune fiind motivată motivată de cinci în­călcări ale reglementărilor antidoping datând din 2012 şi comise de cinci sportivi diferiţi (n.r.-Florin Croitoru, Gabriel Sîncrăian, Răzvan Martin, Roxana Cocoş şi Marius Dan­ciu). Aceste cinci încălcări se bazează pe pre­zenţa steroizilor anabolizanţi, se arăta într-un comunicat al IWF.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.