Nici un amator pentru postul de salvamar

25 martie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

04-Bazin-de-inot-Petrosani-28Maximilian Gânju

Postul de salvamar la bazinul şcolar, scos la concursul organizat de administraţia publică locală din Petroşani, nu s-a ocupat. Amatori ar fi, însă condiţia eliminatorie îi ţine departe pe cei care ar vrea un loc de muncă în cadrul bazinului şcolar.   

Municipalitatea a anunţat încă din luna ianuarie 2015, cum că vrea să angajeze un salvamar, însă acesta ar trebui să aibă un atestat care să certifice calificarea. La prima etapă de selecţie nu s-a prezentat nimeni, nu din cauza salariului de bugetar, ci pentru că într-o zonă montană, cum este cea din Petroşani, mai rar găseşti un salvamar. Astfel, municipalitatea s-a văzut nevoită să reorganizeze concursul, iar astăzi-joi 26 martie este ultima zi de depunere a dosarelor. Condiţiile s-au schimbat, astfel încât piscina şcolară să nu rămână fără un supraveghetor, în condiţiile în care municipalitatea a anunţat că vrea să introducă înotul în şcoli, iar elevii vor avea ore de sport la bazinul şcolar. Astfel, noile cerinţe prevăd ca doritorii să deţină atestat de salvamar sau curs de prim ajutor în conformitate cu normele UE.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Accidentarea liderei, a treia şansă pentru CNS „Cetate”

Andreea Munteanu (foto), de la CNS „Cetate”, a devenit, ieri, a treia gimnastă a clubului din Deva înscrisă pe lista...

Datoria către Acomin, o altă piatră de moară a Primăriei Lupeni

În următoarea perioadă, Primăria municipiului Lupeni trebuie să achite către Acomin, societatea care a executat telegondola ce duce la Straja,...

Curăţenie pe linie şi la Blăjeni

S-ar putea zice că într-o comună mică şi de munte, aşa cum este Blăjeni, gunoiul nu prea are ce căuta....

Închide