ActualitateFlash

Nici jumătate dintre candidații pentru permisul auto nu trec proba teoretică

Doar 45 la sută dintre candidaţii din judeţul Hunedoara care şi-au dorit, anul trecut, un permis de con­ducere auto au reuşit să promoveze testul teo­retic, iar 57 la sută au tre­cut de proba practică, relevă datele sta­tistice prezentate cu ocazia eva­luării activităţii desfăşurate în anul 2022 de către Direcţia Generale Per­mise de Conducere şi Înmatriculări (DGPCI), a informat Instituţia Prefec­tului.

Înmatricularea, într-o zi
„La proba teoretică a examenului pentru obţinerea permisului de con­du­cere au fost examinaţi 13.470 can­didaţi, fiind declaraţi admişi 6.063, procentul de promovabilitate fiind de 45,01 la sută. La proba practică a exa­me­nului pentru obţinerea permisului de conducere au fost examinaţi 11.434 candidaţi, procentul de promovabili­tate fiind de 57,67 la sută”, precizează sursa citată. Anul trecut au fost emise 22.824 permise de conducere, în judeţul Hunedoara existând 181.016 de­ţinători de permise auto, dintre care 179.080 pentru categoria B.
Bilanţul DGPCI Hunedoara mai arată că în anul 2022 au fost reduşi timpii de aşteptare pentru examinarea can­di­da­ţilor, astfel că la proba practică aceştia au scăzut de la 130 de zile, la 49 de zile. Pentru proba teoretică, s-a înregistrat o scădere a timpilor de la 50 la 29 de zile.
De asemenea, operaţiunile de în­ma­triculare sau transcriere a vehiculelor se realizează într-o zi, faţă de 14 zile, anterior. (A. Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura