Neurologia de la Spitalul din Hunedoara a fost închisă

Adriana Năstase

Secţia de Neurologie a Spitalului municipal ”Al. Simionescu” din Hunedoara a fost închisă, după ce 13 cadre medicale de aici au fost infectate cu Covid. Se ştie că unitatea medicală din municipiul Hunedoara a fost de la începutul pandemiei poate cea mai supusă presiunilor medicale.

Pacienţii testaţi au ieşit negativi
Managerul spitalului, Radu Budae, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, că secţia este închisă până joi, pentru dezinfecţie ter­minală. „Toţi bolnavii de la această secţie au fost testaţi şi toţi au ieşit negativi. Care a putut fi externat, a plecat acasă, iar ceilalţi au fost mutaţi la Recuperare neurologică. Joi vom redeschide Secţia de Neurologie”, a spus managerul Radu Budae. Rând pe rând, aşadar, pică şi cadrele medicale, expuse mai puternic la această pandemie.

Şi Direcţia de Asistenţă Socială Deva cu lacătul pus
Şi în Primăria Deva, şi la serviciile subordonate acesteia sunt mai mulţi salariaţi care au fost depistaţi pozitiv la noul virus. La Direcţia de Asistenţă Socială, de lângă Piaţa centrală din Deva s-a pus lacătul, pentru o perioadă de două săptămâni. Asta, tot din cauza îmbolnăvirilor cu Covid. În aceste condiţii, devenii care vor să obţină informaţii de aici doar prin mail sau telefon. Ghişeele Direcţiei de Asistenţă Socială se redeschid în 26 octombrie 2020.
Şi la SPÎGM sunt cazuri de salariaţi pozitivi la noul virus. Ieri, în judeţ au fost anunţate 44 de cazuri noi de îmbolnăviri, după ce sâmbătă au fost raportate 115 îmbolnăviri, record în ultima perioadă. Numărul total al cazurilor de Covid-19 de la începutul pandemiei se ridică la 2793 în judeţul Hunedoara.
Până ieri, 11 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 155.283 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), din care 117.942 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. Numărul de cazuri noi a fost, ieri, de 2.880, faţă de peste 3.500 sâmbătă. Bucureştiul rămâne o zonă ”roşie” cu 539 de noi infectări în doar 24 de ore, urmat de Bacău, cu 163 şi Timiş, cu 155, în acelaşi interval.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.