Nestor Hunedoreanul a fost hirotonit Arhiereu Vicar al Episcopiei Devei şi Hunedoarei

Adriana Năstase

Ieri, la Catedrala “Adormirea Maicii Dom­nu­lui” din municipiul Deva, a avut loc Slujba de Hirotonie a Preacuviosului Părinte Arhiman­drit Nestor Dinculeană în slujirea de Arhiereu Vicar al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, ofi­ciată de un sobor de ierarhi în frunte cu Înalt Peasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscop al Sibiului şi Mitropolit al Ardealului.
În semn de preţuire a relaţiei de strânsă co­laborare cu Episcopia Devei şi Hunedoarei, întreaga conducere executivă a Consiliului Judeţean Hunedoara a participat la acest eve­niment: preşedintele Laurenţiu Nistor, vice­preşedinţii Ion Bădin şi Alin Adam Ţambă, administratorul public Costel Avram şi secretarul general, Dan Daniel.
De asemenea, au mai fost prezenţi, pri­marul Devei, Florin Oancea, prefectul Călin Marian şi cei doi subprefecţi, deputaţii Natalia Intotero, Vetuţa Stănescu, dar şi alte oficialităţi.
Sfânta Liturghie şi Slujba de Hirotonie, care a durat aproape 4 ore, a fost urmărită şi de pe pla­toul aflat la intrarea în biserică, de câteva zeci de credincioşi ortodocşi. Arhiereu Vicar va purta numele de Nestor Hunedoreanul.
Pe numele de mirean Dumitru-Cristian, noul Arhiereu Vicar s-a născut în 11 iunie 1983, în Craiova, judeţul Dolj. Între anii 2003-2007 a urmat cursurile Facultăţii de Teologie Orto­doxă din Craiova, Secţia Teo-logie Pastorală. În 2009 a absolvit un master la aceeaşi insti­tuţie de învăţământ, scrie basilica.ro. A urmat cursuri de doctorat, între 2011-2014, la Fa­cul­tatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. A obţinut o bursă de studiu la Padova-Italia în vederea redactării tezei de doctorat (2012-2013). A obţinut titlul de doctor în 2015. În 2009 a fost tuns în mo-nahism şi a primit numele de Nestor. A fost hirotonit iero­monah în 2011 şi arhimandrit în 2014. În 2013, pe o perioadă de jumătate de an, a în­deplinit funcţia de Consilier Pastoral-Liturgic al Epis­co­piei Devei şi Hunedoarei.

3 comentarii la „Nestor Hunedoreanul a fost hirotonit Arhiereu Vicar al Episcopiei Devei şi Hunedoarei

 • 7 martie 2021 la 23:06
  Permalink

  “Cine se aseamana se aduna”! sau “Cand te bagi in laturi, te mananca porcii!”

 • 8 martie 2021 la 17:56
  Permalink

  Attila, iti raspuns la jignirea din comentariul tau, sa inteleg ca nu ai treaba cu acest neam roman ortodox si nici cu tara asta. totusi ce cauti in Romania? Daca te asemeni cu ungurii , de ce nu esti acolo? Daca te-ai bagat in Romania, cum iesi?

 • 9 martie 2021 la 7:00
  Permalink

  E normal ca la slujbele nocturne sa bata clopotele?
  Noaptea la ora 1?
  Se întâmplă la Cristur!
  Oare episcopia ce zice?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Echipa de voluntari, condusă de prof. dr Dorel Săndesc, a vaccinat împotriva Covid şi la Certeju de Sus

Pentru a doua oară în judeţul Hunedoara, o echipă de voluntari formată din 16 stu­denţi şi medici de la Spitalul

Primăria Băcia continuă colaborarea cu Asociaţia Salvital

Primăria comunei Băcia se alătură altor unităţi administrativ teritoriale care au decis să rămână în Asociaţia Salvital. Primarul comunei Băcia,

Doi atleţi hunedoreni, campioni naţionali la juniori

Atleţii juniori de la categoria II au participat la întrecerile etapei finale de ca­drul Campionatul National e atletism indoor, competiţie

Închide