Neputinţã şi ghinion

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara a pierdut, în mod nedrept, încă două puncte pe teren propriu, după remiza albă, 0-0, cu arţăgoasa Naţional Sebiş. Alb-albaştrii puteau salva meciul în prelungiri, dar penalty-ul executat de căpitanul Bilia a fost parat de portarul advers.

Multă posesie, zero inspiraţie
Teoria conform căreia fotbalistul român învaţă mai rapid lecţiile defensivei şi contraatacului, decât pe cea a ofensivei în faţa unei apărări aglomerate, s-a dovedit reală şi în cazul antrenorului Aurel Şunda. Instalat la FC Hunedoara acum două săptămâni, tehnicianul şi-a condus echipa spre victorie în meciul din deplasare cu Gloria Reşiţa, când alb-albaştrii au pus în practică, în principal, apărarea şi ieşirile pe contre. „Vrăjile” antrenorului au rămas însă fără efect asupra echipei şi la proba desfacerii unei defensive ermetice în meciul cu Naţional Sebiş.
Hunedorenii au dominat autoritar jocul, au avut superioritate absolută la posesie şi au asediat careul advers. Insistenta lor ofensivă s-a soldat cu numeroase ocazii, cu o lovitură în transversală (Trăşcan, min. 68) şi cu obţinerea unui penalty. Toate tentativele de gol ale alb-albaştrilor s-au dovedit însă sterile. Punctul culminant al neputinţei şi lipsei de inspiraţie s-a atins în prelungiri, în minutul 94, când penalty-ul executat de căpitanul Bilia a fost parat de portarul adevers, Cosmin Merşca. Partida s-a încheiat cu 0-0, iar rezultatul e nedrept şi frustrant, întrucât Naţional s-a limitat la o apărare aglomerată şi arţăgoasă şi la rare ieşiri pe contraatac.

Nevoie de întăriri
Antrenorul Aurel Şunda a spus, la finalul partidei, că anticipa un meci greu şi că e nevoie de timp pentru a construi o echipă competitivă. „Mă aşteptam să avem dificultăţi, pentru că ofensiva scârţâie şi înscriem foarte greu. Am avut 80 la sută posesie, ocazii, o bară şi un penalty, dar degeaba. Atacanţii din lot au mari carenţe. E nevoie de întăriri. Sper să mi se ofere timp pentru a construi o echipă competitivă”, a spus Aurel Şunda. Tehnicianul oaspeţilor a afirmat că principalul motor al hunedorenilor a fost antrenorul Aurel Şunda. „A fost un meci în care am obţinut ce ne-am propus. Am luptat şi împotriva arbitrilor, nu doar a echipei din Hunedoara, care a primit un mare plus prin sosirea antrenorilor Şunda şi Steop”, a spus antrenorul Dan Cuedan.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.